HABER: NAZİF HARUPÇU



Ödemiş Belediyesi ile Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği işbirliğiyle, Karşıyaka Belediyesi Tezhip ve Minyatür Kursu öğrencilerinin eserlerinden oluşan serge bugün saat:17.30’da Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde açılacak
.Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Kamer, sergi ile ilgili olarak şunları söyledi.” Ödemiş Geleneksel Sanatlar Derneği olarak yurt içinde ve yurt dışında Klasik Türk Sanatları sergilerine katılmaktayız. 2012 yılında faaliyete geçen derneğimiz Ödemiş başta olmak üzere çevre ilçelerde Klasik Türk El Sanatları sergileri açmıştır. 2013 yılında Kosova Prizren’de  “11.Sanatla Uyanmak “ Balkan Festivaline katılan derneğimiz, sanat çalışmalarının yanında Türk-İslam kültürüne yönelik eğitim çalışmaları yapmakta, konferanslar ve eğitim faaliyetleri tertip etmektedir. Derneğimizin geleneksel hale getirdiği sanat buluşmalarının bu yıl 7. yapılacaktır. Ödemiş Belediyesi ile Derneğimizin birlikte düzenlediği bu yılki sanat buluşması 21 Nisan Salı günü ÖYKAM’da sanatseverlerle buluşacaktır. Karşıyaka Belediyesinin Tezhip ve Minyatür kurslarına devam eden 26 öğrencinin yaklaşık 40 eserinin yer alacağı sergi bir hafta açık kalacaktır. Sergimize tüm halkımızı bekliyorum.”
Klasik Türk El Sanatlar
ının içinde önemli bir yeri olan Tezhip ve Minyatür Sanatı,  yüzyıllardan bu güne süregelen nadide sanatlarımızdandır.
Günümüzde de canlılığını koruyan Tezhip ve Minyatür Sanatı, Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde ve uzman hocaların gözetiminde, öğrenciler yetiştiren kurumlar sayesinde varlığını her geçen gün arttırarak sürdürmektedir. Karşıyaka Belediyesinin her yıl açtığı Geleneksel Tezhip ve Minyatür kurslarının eğitmenliğini, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk  El Sanatları Bölümünden mezun olan Yeşim Zilayaz yapmaktadır. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Yeşim Hanım çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: ” Karşıyaka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün bünyesinde gerçekleştirilen Tezhip ve Minyatür kursu, 2005 yılından bu yana çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir. Bu kurslarda, Klasik Tezhip ve Minyatür Sanatının incelikleri öğretilmekle beraber, öğrencilerin kendi tasarımlarını da yapmaları teşvik edilmektedir. Kursiyerler bir yıl süren kursun sonunda sertifikalarını almaktadırlar. Amacımız, Klasik Türk El Sanatlarının gelişmesini sağlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır.”

Editör: Haber Merkezi