HABER:CEREN ERCİH
İZSU yetkilileri, tam kapasiteyle su üretimi yaptıklarını ve yaşanan sorunun bilinçsiz tarım sulaması olduğunu açıkladı.

4 aydır su sıkıntısı çektiği belirtilen Ödemiş'in Demircili mahallesinde tam kapasite ile çalışan 4 su kuyusunun bulunduğunu ifade eden İZSU Genel Müdürlüğü, sorunun tarımsal sulama için şebekeden aşırı kullanımdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu bildirdi.
2014 Yerel Seçimlerinin ardından yürürlüğe giren 6360 Sayılı Yasa'yla tüm il sınırları içindeki yerleşimlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girdiğini hatırlatan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Demircili ‘deki içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin sorumluluğu da bu yasa kapsamında müdürlüğümüze geçti. Bu bölgedeki içme suyu şebekesini devraldığımızda 2 adet içme suyu kuyusu mevcut idi. İZSU olarak bir kuyu daha açarak hizmete aldık. Yaz aylarında ise artan ihtiyacı karşılamak üzere bir vatandaşımızın kuyusunu protokol ile kiralayarak suyunu şebekeye aktarıyoruz. Bu yıl da Demircili mahallemizin su ihtiyacını 4 kuyuyu tam kapasite çalıştırarak karşılıyoruz" diye konuştu. Sorun şebeke suyunun tarımsal sulamada kullanılması Yaz aylarında Demircilide yaşanan sıkıntının, üretilen suyun yetersizliğinden çok, şebeke suyunun aşırı bir şekilde tarımsal sulamada kullanılmasından kaynaklandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi: "Şebeke suyunun tarımsal sulamada kullanılması nedeniyle bir dengesizlik ortaya çıkıyor. Bu açığı da tanker ile su takviyesi yaparak kapatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı şebeke suyunu daha dikkatli ve kontrollü kullanmaya davet ediyoruz. Bunun yanında Demircili mahallemize daha fazla su temini için de çalışmalara başladık. Yeni içme suyu kuyusu açmak üzere yer tespiti yaptık, etüt çalışmalarımız devam ediyor. Ödemiş merkez mahalleleri ve yakın mahallelerinin de içinde yer aldığı şebeke yenileme projelendirme çalışmalarımız ise 2018 yılı yatırım programı içerisine alınmıştır” şeklinde konuştu. 


www.yerelguc.com/gundem/demircili-de-4-aydir-su-yok-h16007.html

Editör: Haber Merkezi