HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Yarışmaya, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Köy Muhtarı İsmail Güçlü, at sahipleri ve kalabalık bir meraklı grubu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada: “Bugün 31.Rahvan at yarışlarını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 50 yıldan bu yana devam eden bir geleneği yaşatıyoruz. Emeği geçenlere Türklüğün sporuna sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Bu yarışlarda, emeği geçenlere ve rahmetli olanları saygıyla anıyorum. Önümüzdeki yıl, 73.bin metrekare bir alan içerisinde, rahman at yarışları ve antrenmanların yapılabileceği bir yerin projesi çizildi. Kaynağı hazırlandı yılbaşından sonra, temelini atarak orada çok daha rahat tribünlere sahip bir alanı halkımızı hediye edeceğiz. Bundan sonrada bu spora desteklerimizi vermeye devam edeceğiz”

Muhtar İsmail Güçlü “ 31.si düzenlenen Çaylı Rahvan at yarışmaları konusunda Türkiye Geleneksel spor dalları Federasyonu ve Ödemiş Belediyesinin katkılarına sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Yarışmamıza 150 at katıldı.

Daha sonra, 3lü 4lü taylar, büyük orta, küçük orta, baş altı, baş yarışmalarıyla koşu yolu toz duman içinde kaldı. Yarışçılar, 6 bin liralık baş ödülü alabilmek için atlarıyla birlikte büyük heyecan yaşadılar.Yarışmada dereceye girenlere para ödüllerinin yanında birer de kupa verildi. Ödemiş Ziraat Odası tarafından Çiğlide hayatını kaybeden Ali Muslu’nun ailesine Bin liralık bağışta bulunuldu.
























Editör: Haber Merkezi