HABER:CEREN ERCİH
Törene Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Garnizon Komutanı vekili personel Asteğmen Mehmet Ertem, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Zebir, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğrenci, öğretmeneler ve vatandaşlar katıldı.
30 Ağustos Zafer bayramı etkinlikleri saygı duruşunun ardından Müzik Öğretmeni Cem Aslan yönetiminde okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Ödemiş Belediye Bandosu müzikleriyle tören boyunca günün anlam ve önemini belirten marşlarla anma etkinliklerine eşlik ettiler.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Vekili Asteğmen Mehmet Ertem yaptı. Ertem; “Bugün asil Türk Milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümüdür. Bu zafer ulu önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. 30 Ağustos Zaferini bize armağan eden kahramanlarla dolu tarihimiz yeni bir çığır açan bayrağımız korkusuzluğun, yurtseverliğin bir efsanesi bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.
Ertem’in konuşmasının ardından program öğrenciler Sinem Öztürk ve Sıla çelik tarafından günün anlam ve önemini belirten “Türkiye’m” isimli şiir okundu.
Törenin ardından Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu tebrikleri kaymakamlık makamında kabul etti.

Editör: Haber Merkezi