NAZİF HARUPÇU - AYŞE AKYÜZ – DİLEK KART

Ödemiş’te 23 Nisan etkinlikleri sabah saat 09.30’da Ödemiş Hükümet Meydanı önünde çelenk koyma töreniyle başladı. Törene, Cumhuriyet Başsavcı vekili Erman Taşgın,  Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Baro Ödemiş temsilcisi Av. Erdem Boyacı Siyasi Parti temsilcileri Okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ödemiş Anafartalar İlkokullunda düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri ile devam etti. Burada yapılan törenlere Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Cumhuriyet Başsavcı vekili Erman Taşgın, Ödemiş garnizon Komutanı Jan. Yzb. Veysel Bozdağ, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, şube müdürleri katıldı.

TÜRK HALKININ EGEMENLİĞİNİ İLAN ETTİĞİ TARİH

Anafartalar ilkokulunun minik efeleri sahneye çıkarak efe oyunlarını sergilediler. Miniklere Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in torunu Nilsu da annesinin yanında danslarıyla eşlik etti. Ödemiş Anafartalar İlkokullu Okul Müdürü Nejdet Yalçın bir konuşma yaptı. Yalçın, “23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük millet Meclisini açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk 23 Nisan 1924’te 23 Nisan günün kutlanmasını karar vermiştir Bu tarihten 5 yıl sonra ‘3 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan 1929 ilk defa çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Dünya çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan tek ülke Türkiye’dir” dedi.

Müdür Uysal’ın konuşmasının ardından minik öğrenciler protokole çeşitli oyunlar sunarak şiirler okudular. Buradaki törenin ardından Ödemiş protokolü Ödemiş Atatürk İlkokullunda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerine de katıldı.

TİRE’DE ÇOCUKLAR GÜN BOYU BAYRAM KUTLADI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tire’de coşkulu törenlerle kutlandı.

Sabah saat 09.00’da Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na konulan çelenk töreni ile başlayan kutlama programı 09.30’da Tire Dört Eylül Stadyumu’ndaki ilköğretim öğrencilerinin gösterilerinin sunulduğu programla devam etti.

DOYA DOYA 23 NİSAN EĞLENCESİ

Stadyumdaki şenlik programında Tire Anaokulu ‘Trakya Oyunu’, Tire Kız teknik ve Meslek Lisesi Anaokulu (Haydi Sallayalım Dünyayı’ gösterisi, Tire Şirinler Anaokulu ‘Kurdele’ gösterisi, Tire Uğurböceği Anaokulu ‘Dans Gösterisi’, Tire Özel Bilgi Çocuk Anaokulu ‘Türkiyem Oyunu’, Fatih İlkokulu ‘Halk Oyunları’ gösterisi, Öğretmen Melahat Aksoy Ortaokulu ‘Halk Oyunları Gösterisi’, Özel Bilgi Ortaokulu ‘Halk Oyunları Gösterisi’, Merkez Menderes Ortaokulu ‘Halk Oyunları Gösterisi’, 80. Yıl cumhuriyet Ortaokulu ‘Halk Oyunları Gösterisi’ sunuldu. Çocukların coşkuyla eğleneceği stadyum programında ayrıca Yavaş Bisiklet Sürme, Top Sektirme, Çuval ve Koca Ayak yarışmaları yapıldı.

Editör: Haber Merkezi