HABER: YÜKSEL BALCI

Yapılan törene Kaymakam Celil Ateşoğlu, Milli eğitim Müdürü Murat İçel, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç. Funda Yoldaş, emniyet müdürü Ramazan Çankaya, Okul müdürü Hasan Boyraz, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra, okul müdürü Hasan Boyraz yaptığı konuşmada “Okulumuz kurulduğu günden beri başarıdan başarıya koşmaktadır. Ancak 1500’ü bulan mevcudumuzla maalesef ikili öğretim yapıyoruz. Eğer tekli öğretime geçersek, başarımız dahada artacaktır. Bu yıl 800 öğrencimiz Fen Lisesi, 45 öğrencimiz Ticaret Odası Anadolu Lisesi, 91 öğrencimi Hulusi Uçaçelik Anadolu Lisesi, 59 öğrencimiz Ödemiş Anadolu Lisesi, 1 Güzel Sanatlar Lisesi, 6 Sosyal Bilimler Lisesi, 61 Muzaffer Kula Anadolu Lisesi, 11 Özel Lise, 2 İmam Hatip Lisesi, 93 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kayıtlarına yaptırmışlardır. Ancak bu başarımızı dahada ileri götürmek için tüm öğretmen arkadaşlarımız başarılarını sürdüreceklerdir.”

Milli Eğitim Müdürü Murat İçel “ 21.300 öğrenciyle eğitime başladık. 15 Temmuz ayaklanmasında şehit olan  Yasin Naci Ağaroğlu’nun adını bir okulumuza vererek ismini ömür boyu yaşatacağız. 15 Temmuz’da neler olduğunu bütün okullarımızda köşeler hazırlayarak öğrencilerimizi en iyi şekilde bilgilendireceğiz.”

Kaymakam Celil Ateşoğlu “ 15 temmuzun hafızalara yerleştirilmesi gerekmektedir. Genç beyinlere bunu en iyi şekilde işleyecek öğretmenlerimizdir. 15 temmuz bir dönüm noktasıydı. Milletin demokrasiye sahip çıkma refleksinin kaybolmadığının çok önemli bir göstergesidir. Etrafımızda bulunan düşmanlarla mücadele etmek zorundayız. Bu okul, başarılı bir okul ancak, fiziki koşulları uygun olmadığı için ikili öğretim yapıyoruz. Bu okulumuzu bir an önce normal eğitime kavuşturmak için yeni orta  okullar açacağız. Eğitimde  tabi ki bir takım sancılar olabilir bunları en kısa zamanda gidermeye çalışacağız.”

Daha sonra, kızlı erkekli birbirinden güzel halk oyunları oynayan öğrenciler büyük alkış topladı. Bu arada, müzik öğretmenleri Azerhan Yumlu ve Cem Aslanın hazırladığı müzik grubunda, Yağmur Gümüş adındaki öğrencinin birbirinden güzel okuduğu şarkılar adeta değme sanatçılara taş çıkarttı.

  Bu arada, ana okulu öğrencilerinin Kaymakam Celil Ateşoğlu'na küçük Türk Bayrakları ve yaptıkları rengarenk el işlerini sunmaları büyük alkış topladı.

 

Editör: Haber Merkezi