HABER:YÜKSEL BALCI
 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci kez düzenlediği ve bu yıl 2-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan "Engelsiz İzmir 2016"  Kongresi kapsamında "Engelsiz Engelliler" temalı kısa film yarışmasına katılmak için Osman Hoca kolları sıvadı.

Önce, Ödemiş'te bulunan Engelsiz Yarınlar Derneği ile temasa geçen Osman Berber, daha sonra Ödemiş'te bulunan Tiyatro Umut, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğin’dende gönüllü gençlerle birlikte kadroyu oluşturdu. Berber, şehrin muhtelif yerlerinde engelli gençler ve gönüllülerle, Stüdyo Gala sahibi Nuri Eşme'den de destek alarak çalışmalarına hız verdi.

Sabah saat 09.00'da başlayan çalışmalar saat 17.00'de sona erdi. Engellilerin, filmde rol alması Ödemişlilerin ilgi odağı haline geldi.

Konuyla ilgili olarak Senarist ve öğretmen 2 çocuk babası Osman Berber(60) şöyle konuştu:

"Ben bir köy çocuğuyum. Daima ezilenin yanında oldum. 2009 yıllarında Küçükmenderes Ovasında sular çekilmeye başladı. Yeraltı suları 150 metreye kadar indi. Bu durum, bir köylü çocuğu olarak beni son derece üzmeye başladı. Bu konuyu mutlaka yetkililere duyurmam gerekiyordu. Arkadaşım Mehmet Genç ile birlikte "Sular Çekilmeden" adlı bir kısa film çekerek konuyu tüm çıplaklığıyla ortaya koyduk. Filmimizle 2009 yılında Amsterdam şehrinde "Çocuk ve Çevre Sağlığı" konulu uluslararası film yarışmasına katıldık. Konu güzeldi. Bölge susuzluktan kıvranıyor, baraj yapılmasına rağmen bir türlü açılamıyordu. Yarışmada filmimizin dünya ikinciliğini alması Yönetmen Mehmet Genç ve beni son derece sevindirdi. Ödüllerimizle Türkiye'ye döndük.

Daha sonra, toplumda küçük düşürülen bir engelli çocuğun başarı öyküsünü dile getiren "Topaç" adlı kısa filmi, Mehmet genç arkadaşımla birlikte çektik.

Bu kez de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenen 2-5 kasım tarihleri arasında yapılacak olan "Uluslararası Engelsiz İzmir 2016" sempozyumunda "ulusal olarak düzenlenen "Engelsiz Engelliler" kısa film yarışmasına katılıyoruz. Bu işte benim en büyük yardımcım Küçükmenderes Gazetesi İmtiyaz sahibi eşim Şükran Berber"dir.  Bu filmde, engellilere göre dizayn edilmiş bir dünyada engelsiz bir kişinin karşılaştığı zorlukları dile getirdik. Örneğin, özellikle engellilerin trafikte çektikleri sıkıntıları ön plana çıkaran çalışmalarla filmimizi yaptık. Bu yarışmada da dereceye gireceğime bütün kalbimle inanıyorum. Çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan Emniyet Müdürümüz Ramazan Çankaya ve Belediye Başkanımız Mahmut Badem'e teşekkürlerimi iletiyorum. "

Editör: Haber Merkezi