114 yıllık tarihi “Hangar” uzun yılar depolama alanı olarak kullanılırken geçtiğimiz aylarda, samanların tutuşmasıyla birlikte külle dönmüştü.

Külle dönen tarihi hangar Osmanlı İmparatorluğu döneminde, İngilizler tarafından 1888 yılında yapıldı. Günümüze kadar yıpranmadan gelen Tarihi yapılar arasında yer alan hangarın harap hali Emmioğlu Mahallesi sakinlerini çok üzüyor. Geçtiğimiz Yılarda Bayındır Tren istasyonunda bulunan tarihi hangar restore edilerek çok amaçlı salon haline getirilerek Bayındır’a kazandırılmıştı. Mahalle sakinleri İzmir yolculukları sırasında bu hangarı görüp çok beğendiklerini belirterek, aynı restorasyon çalışmasının Ödemiş eski istasyon mevkiinde yapılarak, Saraçoğlu Toplu Konutlarının bulunduğu  tarafta da  mahalle sakinlerinin yaşam alanı olabilecek bir park ve kafeterya  kazandırılmasını istiyorlar.

Emmioğlu Mahallesi Sakinleri “Biz Ödemiş olarak üvey evlat mıyız? Neden yanan hangar arada geçen bunca zamana karşı yıkılmaya terk edildi. Bayındır’a kazandırılan tarihi hangar neden ödemişe kazandırılamıyor? ”diye sitemlerini dile getirdiler.

Ödemiş Emmioğlu  Mahallesinde uzun yılar Mahalle Muhtarı olarak mahalle sakinlerine hizmet veren Muhtar İbrahim Türkmenoğlu “Kara tren döneminin mal indirme, bindirme deposu olarak, kullanılan  hangar eski istasyon hem ekonomiye kazandırılması hem nostaljisinin yaşatılması ,örneğin kara tren kömür vagonun sergilenmesi gibi ,bu depolama alanın mahalleye kazandırılması için mahalle halkı ısrarla istemektedir.”

Editör: Haber Merkezi