Ödemiş Belediyesi ile Hak İş’e bağlı Hizmet İş sendikası arasında yapılan 2 yıllık sözleşme ile 109 kadrolu işçiye birinci yıl % 10 zam yapılırken, 2. Yıl tüfe artışına göre zam yapılmasının sözleşmesi imzalandı.  Sözleşmeyi belediye adına Mahmut Badem, sendika adına Erhan Güvenilir imzaladı.

Belediye şantiyesindeki imza törenine Belediye Başkanı Mahmut Badem, Hizmet İş Sendikası adına Erhan Güvenilir, belediye meclis üyeleri ve işçiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan belediye başkanı Mahmut Badem, “Kadrolu 109 işçimiz için 2 yıllık sözleşmeyi belediyemizle, Hak Hizmet İş Sendikası arasında imzalıyoruz, hayırlı olsun. Maksimum imkânlarımızı zorlayarak gerekli desteği sağladık ve sözleşmeyi masayı yatırmış bulunuyoruz.

Badem daha sonra “ Özellikle taşeronda çalışan arkadaşlarımızın ekonomik şartlarını düzeltmek dışında, bunların kadroya alınması için uğraş veriyoruz. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile geçen hafta ki görüşmemizde ,taşeron işçilerimiz için 1. Etapta durumlarının iyileştirilmesi, ikinci etapta da kadroya kavuşmaları için çalışmaların yapıldığını öğrendik, bundan son derece mutlu olduk. Ayrıca 115 İş-Kur’dan gelen arkadaşlarımızı da unutmadık. Onlara ve taşeron işçiler ufak bir ramazan paketimiz var. Evlerine boş dönmesinler. Kadrolu arkadaşlarımızın geçmiş dönem borçlarının tamamını ödedik, ayniyat alacakları var onunda çalışmalarını yapıyoruz.

Herkes İşini Yapmalı

“Biz işe başladığımızda da söylemiştik, herkes işini yaptığı takdirde hiç kimse ile sıkıntımız olmaz dedik ve aynı kanaatlerimiz devam etmektedir. Birde,çalışanların teri kurumadan maaşını alacağını söylemiştik, bunu sağladık. 30 Marttan öncesinde taşeronda çalışan işçilerin maaşları 75-80 gün sonra ödeniyordu. Şimdi müteahhitlerimize imkânlarımız ölçüsünde ödeme yapıyoruz, işçilerimiz maaşlarını zamanında alıyorlar. Taşeronlara sahip çıkmaya devam ediyoruz. Onlar ne zaman kadrolu oldular o zaman biz mutlu olacağız.” Diyen Badem daha sonra:

İşçilere seslenerek “Ödemiş için emeğinizi esirgemeyiniz, Ödemiş bizim kentimizdir. Hepinizi bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyorum. İmkânlarımız bugün bu kadar, yarın daha çok olacak. Sözleşmemizi imkanlarımız dahilinde yaptık hepimize hayırlı olsun.”

21 Yıl Sonra Organize Sanayi Harekete Geçiyor

2015 yılı Haziran ayı içinde Organize Sanayi Bölgemize devlet eli uzanıyor. Alt yapı ihalesi yapılıyor 2016 yılında da burada fabrika bacalarından dumanların çıkacağını göreceksiniz.

YÖK ten Yüksek Okul Desteği

Belediye Başkanı Mahut Badem: “Birgi’de Katip Çelebi Üniversitesi’ne bağlı 2 yıllık Restorasyon Yüksek Okulunun kurulması YÖK ten dün onay aldı. Bu suretle Birgi mahallemizde Ödemişimizin yeni bir yüksek okulunun temelini atmanın mutluluğunu yaşayacağız.”

Sendikadan Tavuklu Pilav

Hizmet İş Sendikası tarafından, sözleşmenin imzalanma sevincine destek için hazırlanan etli pilav, ayran ve tulumba tatlısından oluşan menü işçilere ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi