HABER:GÜLÇİN ÖNEM
 Minik öğrenciler ilçe sokaklarında çevre temizliği ile ilgili sloganlar atarak, incelemeler yaptılar.

Ödemiş’te çevre ve temizlik bilincinin arttırılması amacıyla, düzenlenen etkinlik Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde yapıldı. Etkinliğe, Anafartalar, Zafer ve Atatürk ilköğretim okulu öğrencileri katıldılar. Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde toplanan öğrencilere Sağlık Bilgisi Öğretmeni Gülşen Sarıkaya tarafından temizlikle ilgili bilgiler verildi. Müzeyi gezen öğrenciler daha sonra ilçe sokak ve caddelerinde incelemeler yaptılar.
Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nden Saracoğlu caddesi sonunda kadar yürüyen öğrenciler “Yerlere çöp atmayalım” “Temiz çevre, sağlıklı yaşam”, “Çevremizi temiz tutalım” gibi sloganlarla, Ödemiş’in Saraçoğlu caddesini adeta inlettiler.  Balkonlardan ve işyerlerinde bulunan esnaflar öğrencilere alkışlarla destek verdiler. Yürüyüş boyunca öğrencilere, öğretmenleriyle beraber Kent Konseyi başkanı Doç. Funda Yoldaş’ta eşlik etti. 
Öğrenciler çevre kirliğine neden olan durumları tespit edip, fotoğraf çektiler. Etkinlik boyunca öğrenciler  tespit ettikleri olumsuz durumları sınıf öğretmenleri aracılığıyla rapor haline getirerek, ilgili makamlara sunacaklar.

Editör: Haber Merkezi