Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, sanayi sitesi altında bulunan Belediye şantiyesinde işçilerle sabah kahvaltısı yaptı.

Sabah 07.00’de şantiyeye gelen Başkan Badem burada işçilerle tek tek tokalaştı ve onların hal hatırını sordu. Ardından kahvaltı için işçilerle birlikte aynı sofraya oturarak kahvaltısını yaptı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem işçilere hitaben yaptığı konuşmasında,

“Bugün fakir bir sofra ile karşınızdayız ama bütçemiz kadar bunu karşılayabildik. Ancak önümüzdeki dönemlerde daha iyi kahvaltılarda yine bir araya geleceğiz. Bugün ekmeğimizi ve lokmamızı sizlerle paylaşma adına bir aradayız. Fırsat buldukça bu kahvaltıları birkaç ayda bir yenilemek istiyoruz. 15 gündür niyetlendiğim ve bugün nasip olan kahvaltıda sizlerle birlikteyiz. Yoğun toplantılar ve Üç eylül fuarı nedeniyle çalışmalar yoğun ama yine de bir araya gelme imkânı bulduk.

Stratejik planla ilgili değerlendirme toplantılarımız var. Kendimizi ve Ödemiş’i 2019’lara ve 2023 Türkiye’sine hazırlıyoruz. İnşallah bu çerçevede kendi üstümüze düşeni yapacağız.

Bunu hep birlikte sizlerle yapacağız. Sizler olmadıkça bizim tek başımıza yapacağımız pek bir şey yok. Belediyenin hali ile ilgili pek bir şey söylemeye gerek yok. Mecliste zorlu kararlar aldık. Biz Ödemiş’te sizlerin parasını zamanında ödeyebilmek için, sizlerin yevmiyesini, alın terini gününde ödeyebilmek için, emeklerinizin karşılığına ve çocuklarınızın rızkını zamanında götürebilmek için, gerçekten radikal kararlar aldık. Bugüne kadar 75-80-90 günde aldığınız ya da 2 ayda bir aldığınız maaşlar yerine, Nisan ayından beri olabildiğince, vadettiğimiz günden 3-4 gün sonrasında paralarınız ödenmekte. Ve ödemeye çalışacağız. Belediyeyi teslim ettiğimizde 411 kişiydik, bugün 650 kişinin üzerindeyiz. 75 bin nüfuslu Ödemiş’te 411 kişi teslim ettim. 75 bin nüfuslu Ödemiş’te 650’nın üzerinde işçiyle belediyeyi devraldım.

Sizlere seçimlerden önce söz vermiştik. Hiç birinizin aşıyla, işiyle uğraşmayacağız diye. Gerçekten de bu sözümüzü olabildiğince yerine getirdik. Bizlerle yollarını ayıran arkadaşlarımız oldu. O da kendi kararları idi. Ve bir arkadaşımızı işten çıkardık. Burada siyaset yapmaya başladı.

200’den fazla kadroyu sadece sizlere verdiğimiz sözü, aşınızı, alın terinizi ve ekmeğinizin karşılığını vermek üzere Ödemişlilerin mallarını satarak, ekmeğimizi temin etme adına çalıştığımızı bilmenizi isterim.

Bazı arkadaşlarımız içtikleri bir şişe biranın etkisiyle sosyal medyada yazı yazıyorlar. Bu arkadaşlarımız zannetmesinler, sadece iki dudağın arasında olduklarını da unutmasınlar. Yazdıkları karşısında onları gönderdiğimizde mahkemeye gideceklerini bilsinler ama biz bunları yapmayacağız, merak etmesinler. Sizlerle yol haritamızı çizdik ve yolumuza devam edeceğiz. 130 bin nüfuslu Ödemiş’te sizlerin desteğine ve sizlerin emeğine ihtiyacımız var. Her birinizle ayrı ayrı çalışmaya ihtiyacımız var. Bazı sıkıntılarımız var. Nedir sıkıntı. Emeğinizin karşılığını vermeye çalışın. Biosun’a giren arkadaşlarla, bizim çalışma takvimi arasındaki farkı görün. Ödemişli sizlerden emeğin karşılığını bekliyor “dedi.

 

 NAZİF HARUPÇU

 

 

 

Editör: Haber Merkezi