03-09 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak etkinlikler kapsamında Mustafa Ceceli konseri, Foto Maraton, panel ve turnuva gibi çok sayıda etkinlik yer alıyor. Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durum karşısında birlik ve beraberlik içinde dik durulması mesajını veren Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutlayacağız. Son zamanlarda ülke olarak yaşadıklarımız karşısında Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, birbirimize kenetlenerek, parçalanmadan, omuz omuza durursak hiçbir güç bizi yıkamayacaktır. Milletimiz; tarih boyunca milli birlik ve beraberlik unsurunun en güzel örneklerini sergilemiştir. Kendisine daima birleşik ordular halinde saldıran düşmanlarla savaşmak zorunda kalmış, çetin muharebeler sonunda varlığını kabul ettirmiş, tarih boyunca hür yaşamıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi. 
Başkan Mahmut Badem, “Kurtuluş etkinliklerimizde; her yıl olduğu gibi bu yıl da konserler, yarışmalar, gösteriler, turnuvalar ve panel yer alacak. 6 gün sürecek etkinliklerimizin en iyi şekilde geçmesi için hazırlıklarımızı tamamladık. Ayrıca bu yıl 32. düzenlenecek Milli Fuar içinde sergi yerlerinin satışları hızla devam ediyor” dedi.
3 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayacak olan program Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’in konuşması ve halk oyunları gösteriyle devam edecek. Aynı gün saat 18.30’da Hükümet Konağı önünden başlamak üzere Salı Pazarı alanına kadar mehteran yürüyüşü ve saat 20:00’da 32. Milli Fuar’ın açılışı gerçekleşecek.
4 Eylül Pazar günü ise saat 17.00’de İmam-ı Birgivi Medresesi’nde Çeyiz Asma- İğne Oyası Sergisi, saat 21.00 ise Saracoğlu Stadyumu’nda Mustafa Ceceli konseri düzenlenecek.

5 Eylül Pazartesi saat 17.30’da “Darbe Tarihinin Sonu 15 Temmuz” konulu panel gerçekleşecek. Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapılacak panele; Feridun Ay (İBB Kültür A.Ş.Editörü), İsa Kocakaplan (İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi), Özcan Ünlü (Gazeteci-Şair) ve Bahtiyar Aslan (Türk Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)  katılacak.

6 Eylül Salı saat 21.00’da Ödemiş Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korolarının konseri düzenlenecek. Konser 125. Yıl Kültürpark’ta yapılacak.

7 Eylül Çarşamba saat 17.00’de Patates Yemekleri yarışması düzenlenecek. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü bahçesinde (Kızılay yanı- Park Kulüp yanı) yapılacak yarışmada birbirinden güzel patates yemekleri yer alacak ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

8 Eylül Perşembe saat 18.00’de Savaş Muhabiri, Fotoğrafçı, Gazeteci, Yönetmen, Yapımcı olan Coşkun Aral ile Birgi Mahallesi Derviş Ağa Medresesi’nde söyleşi yapılacak. Saat 21.00’de Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan Birlikte Türkiye’yiz konulu gösterisi gerçekleşecek. Gösteri Saracoğlu Stadyumunda olacak.

9 Eylül Cuma saat 20.00’de Fuar Alanı’nda bu yıl ikincisi düzenlenen Foto Maraton Fotoğraf Yarışması ile İğne oyası yarışmalarının ödül töreni gerçekleşecek.

Etkinlik programının son günü 10 Eylül Cumartesi günü Saat 21.00’de Sokak Basketbolu Turnuvası’nın final ve ödül töreni gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek olan yarışmalar hakkında ayrıntılı bilgi ve formlar Kültür Müdürlüğü’nden temin edilebilecek. 

Editör: Haber Merkezi