Ödemiş Fen Lisesi Okul Aile Birliği ve üyeleri “24 Kasım öğretmenler Günü” nedeniyle, öğretmenlerle bir araya geldi. Ödemiş Fen Lisesi Müdürü Bekir Dökmecioğlu liderliğinde gerçekleşen “Öğretmenler Günü” kutlamasında, okul aile birliği başkan yardımcısı Mehtap Çil ve üyeler Bülent Artun, İsmail Durmaz, Serap Göktürk adına Okul Aile Birliği Başkanı Can Canalp bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir”

“Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi için eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim ve öğretim sorunlarını çözen uluslar; kültür, bilim, sanat, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

“Her çocuğumuz bilinçli bir yurttaş haline gelmesini, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun bir işe ya da mesleğe hazırlanmasını, değerli Öğretmenlerimiz sayesinde olmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı bedensel, bilişsel, duygusal ve toplumsal yönden sağlıklı gelişim göstermelerinde anne ve babalarından sonra en etkili kişi, öğretmenlerimizdir. Çocuklarımız kendilerini, dünü ve bugünü, öğretmenin yardımıyla tanıyarak geleceğe hazırlamaktadırlar.”

“İşte bu nedenle, ‘Öğretmenler Günü’, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp onlara gereken değeri verip anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.  Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Ödemiş Fen Lisesi Okul Aile Birliği olarak tüm değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.”

Cümlelerine Atatürk’ün iki sözünü ekleyen Canalp, “Başöğretmen Atatürk, Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhteremu unsurlarıdır”, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” demiştir diyerek, sözlerini tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi