Kiraz'ın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri,  Saygı Duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasından Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.

Çelenk koyma törenine Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, Jandarma Üsteğmen İbrahim Yücel,  Belediye Başkanı İsmet korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ömür han Dur, Emniyet Amiri Ayhan Çelik, Milli Eğitim Müdür Vekili Kiraz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Efeoğlu, MHP Kiraz İlçe Başkanı Cafer Kırbaş, DSP Kiraz İlçe Başkanı Erkan Tek, Kiraz Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Okka, Salim Öz karakaş, Kiraz Belediyesi Bel-Mar Şirketi Müdürü Tuncer Derebaşı, CHP Kiraz Gençlik Kolu Başkanı Yücel Çetinkaya, çok sayıda vatandaş katıldı.

Kiraz 1 Eylül parkındaki efelerin halk oyunları tiyatro etkinlikler izleyicilerden büyük alkış aldı.  Etkinlikler kapsamında 30 çocuk sünnet ettirildi.

Bu yıl 1 Eylül parkında gerçekleştirilen kutlamalarda konuşma yapan Belediye Başkanı İsmet Korkmaz 
“15 Mayıs 1919 İzmir işgali ile 30 Ağustos 1922 Büyük Zafer arasındaki süreçte Küçük Menderes havzasındaki Kuva-ı Milliye direnişinin düzenli orduya verdiği desteğin, yakın tarih sayfalarında canlılığını koruduğunu ve bundan sonra da koruyacağını söyledi. Korkmaz 30 Ağustos 1922 Dumlupınar zaferi emperyalizm uşağı işgalci bir orduya karşı Türk ulusunun topyekün zaferidir. Kuva-ı Milliye çatısı altında toplanan Yurtseverlerinin 30 Mayıs 1919'da attığı örgütlü ilk kurşunun haberi tüm yurda örnek oldu. Anadolu'nun işgal bölgelerinde köy kasaba ve kentlerde gönüllüler efelerle birlikte milli ordu emrine girerek güçlü bir kuvveti oluşturdu. Bu çatışmalarda şehit ve gazi olan atalarımızın değerli anıları önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi. Ayrıca 1 Eylül Parkı ile Kiraz’a rahat bir nefes aldıracağını belirterek bu parkta hiçbir ağacın kesilmediğini belirterek daha buraya 3 bin ağaç dikileceğine belirterek kutlamalara katılan kiraz halkına ve siyasilere vatandaşlara ve protokolü teşekkür etti.

                                                                    

Kiraz’ın yetiştirdiği Ak Parti Eski İlçe Başkanı Durmuş Özçınar’ın ve  CHP Kiraz Eski İlçe Başkanı İl Genel Meclis Üyesi Pilot Zeybek’in babası Süleyman Zeybek’in hayatlarını kaybetmesi ve aynı gün yapılacak olan cenaze törenleri için buruk geçen etkinlikler kısa sürdürüldü.

Haber: Semih  DURSUN

Editör: Haber Merkezi