Kısa bir süre önce Birgi Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde oluşturulan ve bölgede tek olan “Engelliler Ritim Grubu” Kiraz’da gerçekleştirilen festivalde ilçe halkına ve misafirlere güzel bir konser verdi.
            Engelli bireylerin sosyal hayatta daha fazla yer alması için büyük bir çaba sarf eden Efe Özel Eğitim kurduğu “Engelliler Ritim Grubu ile öğrencilerine yönelik farklı hizmetlerine devam ediyor.
            Kiraz ilçesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Kiraz Festivali”ne davet edilen öğrenciler.Ses sanatçısı Hüseyin Turan’ dan önce sahnede yer aldılar. Binlerce izleyicinin önünde ustalıkla performanslarını sergileyen engelli öğrenciler çaldıkları bir birinden güzel eğlenceli parçalarla izleyenleri coşturdu.
            Gecenin sonunda Belediye Başkanı Saliha Şengül tarafından tebrik edilen öğrenciler izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandılar.
         “Engelli çocuklarımıza sadece fotoğraf çekilmek için ihtiyaç duyulmasın”
           Konuyla ilgili açıklama yapan kurum idarecisi Cihan Şahin, “Engelli bireylerden ve öğretmenlerimizden oluşan 10 kişilik müzik grubu, darbuka, zil, def , yan flüt ve gitar gibi enstrümanları kullanarak hem engelli bireylerin yaşama küsmemelerini sağlıyor, hem de imkan verildiğinde her şeyi başarabileceklerini gösteriyoruz. Bir şeyleri başarabiliyor olmanın hazzını tadan çocuklarımızın ve onları gururla izleyen velilerimizin gözlerindeki mutluluk bizlere yetiyor. Yaşadığımız, hizmet verdiğimiz ilçede kabul görmesek de, kendimizi anlatamasak da komşu ilçemizin belediye başkanı sayın Saliha hanımın çocuklarımıza kucak açması, onların başarılarına ortak olmasını ve binlerce kişiye de bunu göstermesinden dolayı biz çocuklarımız ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Bizim çocuklarımıza sadece resim çekilmek için ihtiyaç duyulmasın. Onlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini hepimiz biliyoruz yeter ki onların bu azmine yardımcı olun. Onların başarabilme arzularına destek olun” dedi.

Editör: Haber Merkezi