Haber: Ahmet ŞENKİ



Törene, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Fırat Rıza Cihan, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Yaptı. Çiçek, “Birileri bu bayramları adeta unutturmaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta sanırım Afyon’da bir yetkili, polemiğe girmek istemiyorum, diyor ki; ‘Bu bayramları bir gözden geçirmek lüzumsuzları ayıklamak lazım’. Sayın yetkili Türk toplumunun hiçbir lüzumsuz bayramı yoktur. İster dini olsun ister milli olsun, hepsi lüzumludur. Hepsinin bir hikâyesi vardır ve bu toplum bayramları benimsemiştir. Bu bayrak dalgalandığı sürece bu bayramlar ilelebet kutlanacaktır” dedi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

29 Mayıs 1919’da Osmanlı İmparatorluğu birinci dünya savaşını kaybettikten sonra,  İngilizlerin desteği ile Yunanlıların İzmir’e çıktığını hatırlatan Çiçek, “İzmir’e çıkan Yunanlılar 29 Mayıs’ta Tire’ye geliyorlar. Yıkıp döküp yağmalıyor. Bu ulus bugünleri yaşadı. Allah hiçbir zaman tekrar o günleri göstermesin. Özgürlüğümüzü kurtarmak için böyle bir savaş bir daha nasip etmesin. Özgürlüğümüzün kıymetini bilelim. Bu uğurda şehit olan ömrünün baharında biz bu günleri yaşıyorsak gencecik 16-17 yaşındaki o cesur şehitlerimize borçluyuz. Yüce önder ne kadar güzel söylemiş, ‘Yurtta barış, cihanda barış’. Biz savaş istemiyoruz. Komşularımızla iyi geçinmek istiyoruz. Size şimdiden söz veriyorum, tabi önümüzde seçimde var. Allah nasip ederse, yazdıysa, önümüzdeki 4 Eylül Bayramı çok daha coşkulu olacak. Biraz evvel kaymakam beyle görüştük. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da en coşkulu bir şekilde hep beraber kutlayacağız” dedi.

ÇİÇEKLER DAĞITILDI, BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU

Konuşma sonrası 4 Eylül Ortaokulu öğrencilerinden Merve Köylü ve Perihan Haburoğlu şiir okudu. Tire Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sahneledi. Daha sonra Başkan Çiçek vatandaşlara karanfil dağıttı.

Tire Belediyesi’ne bağlı hizmet araçlarının tören geçişi sonrası Kaymakam Ergi, Emniyet Müdürü Kiremitçi, Cumhuriyet Başsavcısı Yayla ve Tire Belediye Başkanı Çiçek, beyaz güvercinler uçurdular.

Editör: Haber Merkezi