HABER: AYŞE AKYÜZ

Etkinliğe, İzmir Eski Vali Yardımcısı n Ardahan Totuk, Bayındır Belediye Başkan Vekili Macit Genceroğlu, Makedonya İzmir Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş, CHP Bayındır İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, Bayındır Kültür, Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Güzelsu Ve Keşkek Şenliğinin Ana Sponsorluğunu Üstlenen Nevzat Onay, Medya Kurum ve Kuruluşlarının Üyeleri ve S.T.K Temsilcileri katıldı. 
Bu yıl ilk kez yapılan keşkek şenliğinin açılışı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Sunuculuğunu Saim Bilen’in yaptığı ön konuşmasında okuduğu şiir "Güneş battığında bile hala parıldayan, gün gibi aydınlık, insana huzur veren bir yer varsa bilin ‘ki orası Bayındır'dır"  büyük alkış aldı.
Başkan vekili Macit Genceroğlu konuşmasında,” Güzel Bayındırımızda yaşlılarımızı geçmişle anılarına götürmek, gençlerimizi de geleceğe taşımak, geleneksel mirasımızın yaşatılması, kültürümüzün tanıtılması ve yaygınlaştırılması adına yapılan bu şenlikte emeği geçen başta Dernek Başkanı Hasan Güzelsu'ya, ana sponsorluğunu üstlenen Nevzat Onay'a, yardımcı sponsorlar Şarlan İnşaat, Büyük yavaş Petrol, Su Otel, Genceroğlu Demir ve Hampa Tarım İşletmeleri ve meslek odalarına teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Devlet Türk Dünyası Dans Müzik Topluluğu birbirinden güzel şarkı ve türkülerle şenliği renklendirdi. Derebaşı Köyü Zeybek Ekibi (Küçük Menderes Ekibi)'nin oyunu ilgiyle izlendi. Bayındırlı gençlerden oluşan  Ghettoblaster Rap grubunun, muhteşem sahne performansları dikkat çekti.  Gece'de Ege Bölgesi Bayrak Şiiri Okuma 1.si Müjde Demir'in "Bayrak şiiri" ve Ege Bölgesi İstiklal Marşı Okuma 1.si Cevriye Çetindağ'ın okuduğu "İstiklal Marşımız" seyirci tarafından ve Protokol’den büyük beğeni topladı. İstiklal Marşımızın okunmasının bitiminde, protokolde ve seyircide duygu dolu anlar yaşandı ve Cevriye Çetindağ ayakta alkışlandı. Kültür Bakanlığı, Bayındır Belediyesi ve Sponsorların katkılarıyla yapılan şenlik öğleden sonra başlayıp gecenin ilerleyen saatlerinde bitti.

Bayındır Belediye Başkan Ufuk Sesli'nin toplantı nedeniyle katılamadığı şenlikteki plaketini, Başkan Sesli adına Başkan yardımcısı Macit Genceroğlu aldı. Protokol, Ana Sponsor ve sponsor yardımcılarına, Ziraat Odası Başkanına, Dernek Başkanı Hasan Güzelsu tarafından bu gecenin anısına birer plaket verildi. Şenliğe katılan vatandaşlar ise böyle bir şenliğin yapılmasının çok güzel olduğunu, yöresel keşkek yemeğinin tanıtımının yapılmasının güzel bir etkinlik olduğunu belirttiler.

Editör: Haber Merkezi