HABER: AYŞE AKYÜZ

Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetim Projesi ‘EKÜY’ü 2008 yılından itibaren ilaç kalıntısız üretimi başarılıyla uygulayan Bayındır Pazar günü ihracatçının ve kiraz üreticisinin buluşma noktası Balcılar Mahallesi, 4. Kiraz Festival’ine ev sahipliği yaptı.

Bayındır'a bağlı 13 mahallede, 1100 üretici tarafından 30.000 dekarda ihracata ve iç piyasaya yaklaşık 60.000 kg’lık kiraz üretiminin merkezi konumdaki Balcılar Mahallesindeki etkinlik büyük ilgi gördü. Çevre ilçelerden, köylerden ve İzmir’den gelen çok sayıda konuk İzmir Pop Orkestrası ile eğlenerek, kiraz hasadını yerinde izleme şansı buldu.

Festivale İzmir Eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İl Genel Meclis üyeleri, kiraz ihracat firma temsilcileri, İzmir ve çevre ilçelerden ziyaretçiler katıldı.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli törende yaptığı konuşmada; “Dağlık alanlarımızda, alan itibarıyla en yaygın tarım ürünleri arasında yer alan kiraz hem Tarım İlçe Müdürlüğü’müzün hem de belediyemizin en çok önem verdiği konuların başında geliyor” dedi.

Kontrollü tarımsal üretimle işsizlik konusunda da başarılı adımlar atılacağının belirten Başkan Sesli; “Bizler çiftçilerimizle mühendislerimiz ve tarım müdürlüğümüz arasındaki bağlantının kesintisiz devam etmesi ve karşılıklı çıkarların sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

Özellikle ihracatçıların yoğunlukla kullandığı başta Kamberler ve Balcılar arasındaki yol olmak üzere, Balcılar-Çamlıbel ve Davulcukonağı bölgesinde bulunan yolların kısa sürede tamamlanacağı müjdesini veren Sesli, kooperatifleşme çabalarını da yakından izlediğini ve sonsuz destek sağlamak için hazır olduğunu belirtti. Törende konuşan Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ise; Balcılar’da devam eden çalışmadan övgüyle söz ederken, ilçemiz adına yapılan bu çalışmanın diğer tarımsal ürünler için de devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi