İzmir’in futbol takımlarından olan Altay Sporun taraftar grubu tarafından kurulan, Altay Taraftar Derneği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Cumhuriyet ortaokullu okuma odası için kitap hediyesinde bulundu. Dernek üyesi Şenol Erdin eşi Neşe Erdin ile birlikte getirmiş olduğu kitap ve kıyafetleri Cumhuriyet Ortaokullu müdür vekili Can karcı ve Cumhuriyet Ortaokullu öğretmenleri Muhammed Fetullah Apaydına teslim ettiler.

Altay Spor kulübü dernek üyesi Şenol Erdin daha öncede Torbalıda yaşayan, kalp rahatsızlığı ve astım rahatsızlığı bulunan Mertan bebek için Altay taraftar grubu olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Mertan’ın girişimler sonucunda hayata döndürüldüğünü ve Torbalı Belediyesi tarafında maaş bağlanarak yaşam şartlarının daha da iyileştirildiğini belirtti.

Türkçe öğretmeni Muhammed Fetullah Apaydın’ın kendilerine gönderdiği mesaj üzerine açılacak olan okuma sınıfı için kitap toplamaya başladıklarını söyleyen Erdil  “ Altay Spor kulübü taraftar derneği olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Bu sene 1914 yılında kurulan kulübümüzün 101.yaş günün kutladık. Bir asrı deviren kulübümüz için spordaki başarı ikinci plandadır. İlk önce sosyal sorumluluk projeleri bizim için ön plandadır.”

Öğrenciler, Şenol Erdil ile küçük bir röportaj yaptılar. Öğrenciler Erdil’le hediye etmiş olduğu kitaplar için teşekkür ederek eşi ne ve kendisine birere çiçek hediye ettiler. Erdil ve eşi öğrencileri Altay sporun atkısını hediye ettiler. Erdil ailesi daha sonra öğrencilerle birlikte okul okuma odasına geçerek öğrenci ve öğretmenlerle birlikte getirilen kitapları kütüphaneye yerleştirdiler.

HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi