Haber: Nazif HARUPÇU


Cumartesi günleri İzmir başta olmak üzere Ege’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen tur otobüslerinin şehir içerisinde yolcularını indirmek için Ödemiş’in Yıldız Çarşısı’nda kurulan otoparkın yerinde bir karar olduğunu, ancak yolcuların indirilmesi ve tekrar bindirilmesi konusunda Mithat Paşa Caddesi’nde Belediye Başkanı Bekir Keskin’in yılbaşından önce vermiş olduğu sözü tutmasını isteyen esnaflar, Bu uygulamanın esnaflar ve gelen yerli yabancı turistler açısından da yararlı olacağını belirttiler.

VERİLEN SÖZÜN TUTULMASINI İSTİYORUZ

Üç Eylül Tayyare Parkı esnafları adına konuşan Mutahhar Ateş şunları söyledi, “Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin’in ilçemize verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Başkanımız Bekir Keskin yılbaşından önce, belediye hizmet binası yıkılmadan önce Kadın El Sanatları Pazarı’na geldiğinde esnaflara, Türk Hava Kurumu binası karşısında Ödemiş’e geliş yönünde bir cep ve dönüş yönünde de karşı tarafa iki otobüsün yanaşacağı birer cep yaptırma sözü vermişti. Bu sözün tutulmasını sayın başkanımızdan istiyoruz” diyerek,

“Ödemiş’e gelen yerli tur otobüsleri ile gelen vatandaşların çoğunluğuna baktığımızda yaş ortalaması 50-60’ın üzerinde olan insanların cadde üzerinde yapılacak olan cepte indirildikten sonra, tur otobüsleri Yıldız Çarşısı’nda yapılmakta olan yeni otoparka araçlarını çekmeleri de trafik sıkışıklığına neden olmayacaktır. Buraya gelen insanlar pazar yerinden taze sebze ve meyveden tutun, zeytin, çökelek peyniri, ceviz, kestane ve kadın el sanatları pazarından da alışveriş yapmakta. Parkta oturarak çay içmekte, sandviç yemekte, köfteciye girerek Ödemiş köftesi yemekte.  Sonuç olarak Ödemişli esnaflarımıza para bırakmaktalar. Bunun için müşteri velinimetimiz düsturu ile gelen konuklara ulaşımdan konaklamaya alışverişe kadar her konuda yardımcı olduğumuzda daha fazla insan geleceği şüphesizdir” dedi.

VATANDAŞLAR EŞYALARINI TAŞIMAKTA ZORLANIYORLAR

Alışveriş yapan vatandaşların, ellerindeki eşyalarla tekrar tur otobüsünün bulunduğu Yıldız Çarşısı’na gitmelerinin vatandaşlar açısından zor olduğunu ifade eden Ateş, “Gelen misafirlere kolaylık sağlamakta öncelikle belediyemizin ve idarecilerin olacağı düşüncesi ile başkanımızın bu konuya bir an önce el atmasında yarar olduğunu düşünüyorum. Bizlerde zaman zaman çeşitli zamanlarda başka illere de tur otobüsleri ile gittiğimizde bizlere inme ve binme konusunda kolaylıklar gösterilmekte. Biz nasıl dışarı gittiğimizde ilgi bekliyorsak, gelen konuklarda benzeri ilgiyi beklemekte haklılar. Öte yandan turizm bacasız bir sanayi olduğu için, alışveriş turizmi de bacasız sanayi” dedi.

Editör: Haber Merkezi