(Şampiyonlara akıl ve ahlâk sınırlarını aşan zulüm baskını)

Türkiye’ye Uluslar arası Bilim Olimpiyatlarında 147 Madalya kazandıran ve Üniversite Giriş Sınavlarında (LYS) sayısız şampiyon çıkaran “Yamanlar Eğitim Kurumları” na polisle baskın düzenlediler.

Türkiye’nin yüz akı 8 okula baskın yapıldı. Bizzat Okula gelerek tepki gösteren eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, ayrıca tepki gösteren Işılay Saygın, Ertuğrul Günay, İzmir MV. Murat Koç ve İzmir MV. Aytun Çıray tarafından “Ülkemizin terör gibi baş belâsı sorunları varken okul basmanın akıl ve ahlâkla başdaşmayacağı” gerçeği dile getirildi.

Yamanlar, binalardan ve tabelâlardan ibaret değildir. Yüz binlerce insanın hayaliyle, emeğiyle ve gözyaşıyla yaşayan bir ruhtur.

Evet, yazımın başında, Yamanlar Eğitim Kurumları’nın 147 madalyasından bahsetmiştim. Bu madalyaların Türkiye genelindeki sayısı 433 olduğu düşünülürse, Yamanlar’ın başarısı daha kolay anlaşılır. Sadece bu yıl son LYS. (Liselere Yerleştirme Sınavı) de 6 Türkiye Birinciği var Yamanlar Liselerinin. İlk yüzde 25 lik öğrenci sayısı 216 dereceli öğrenci, ülkemizin nadide Üniversitelerine yerleştiler.

Güzel ülkemizi terör ateşinin sardığı ve bir ayda 40 şehit verdiğimiz bir dönemde, AKP. İktidarı her gün bir başka şehirde, yeni bir okul ve dershane basmaya devam ediyor. Şimdi de sıra İzmir’in gururu olan “Yamanlar Eğitim Kurumları” na geldi demek ki. Öğrendiğim kadarıyla; okul yetkilileri bütün kontenjanların dolduğunu, ne öğrencilerden ve ne de velilerden çocuğunu okuldan almak bir yana daha fazlasıyla destek verildiğini ifade ediyorlar.

Yamanların başarısı öğrencilerine; bir görüş dayatmak değil, Türkiye’de eşine az rastlanır şekilde 13-14 yaşından itibaren geniş bir vizyon kazandırmasıdır. Her mezunun ortak noktası, mezun oldukları okula duydukları sevgi, hocalarına ve bu okulları kuran ve yaşattıran isimsiz kahramanlara duydukları minnettarlıktır.

Yamanlar denince akla, Bilim Olimpiyatlarındaki başarısı, Lise ve Üniversite giriş sınavlarındaki birincileri ve spordaki şampiyonlukları gelir. Bir de ahlâk ve fazilet sahibi öğrenci ve öğretmenleri.. Her sene bu büyük başarılar basında da yer alır ve gurur duyarız. Ancak Yamanlar’ın asıl başarısı “vasat” öğrencileridir. Bu öğrenciler ne ÖSS. de             derece yapacak kadar zekâ ve azme, ne de şampiyonluk kazanacak spor becerisine sahiptir. Ancak insan-ı kâmil yetiştirmeyi hedefleyen bu okul, istisnasız bütün öğrencilerine büyük bir vizyon ve asgari ahlâk kazandırır. Yetmez mi saygıdeğer okurlarım?

Havuz Medyası denen yandaş basın, “Yamanlar Eğitim Kurumları” na yapılan baskınları “Örgütün beynine girildi” başlığıyla vermiş. Onlar için aslında ne büyük bir utançtır. Ancak, eğitim düşmanlarının gayeleri açık. 1980 li yıllarda Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Okul açın” diyerek başlattığı eğitim seferberliğinin dünya çapındaki ilk meyvesidir Yamanlar.

Boşuna zulmetmeyin, sizin kiriniz bu okulları lekelemeye yetmez!

                Saygılarımla..