Zafer İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencileri “Sevgide Buluşalım” adlı şiir ve müzik dinletisini okulun salonunda gerçekleştirdiler.
Türkçe öğretmeni Nurten Bayraktar’ın rehberliğinde yapılan dinletide Türk Edebiyatı’nın seçkin şairlerinden seçilmiş şiirler okundu. Öğrencilerin yüreklerini ortaya koyarak okudukları her şiir sonrasında alkışlar duygusal anlarla karıştı.
Programın başında Türkçe öğretmeni Nurten Bayraktar yaptığı konuşmasında,  “Hayatımın belki de en zor konuşmasını yapmak için karşınızdayım. 1989 yılında başladığım öğretmenlik mesleğime ‘Sevgide Buluşalım’ adlı şiir dinletisi ile veda edeceğim. 23 yıl süren aktif meslek hayatımda sevgi kavramını hep ön planda tuttum. Hani Yunus Emre’nin dediği gibi Yaradılmışı severim yaradandan ötürü…
Öğretmenlerinin “emeklilik” kararını dinletinin başında öğrenen öğrencilerin şaşkınlıkları şiirleri öğretmenlerinin gözlerine bakarak okumaları duygusal havayı daha da etkileyici kıldı.
Okul Müdürü Sami Keskin de program sonunda yaptığı konuşmasında, Türkçe öğretmeni Nurten Bayraktar’a yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, emeklilik kararını tekrar gözden geçirmesi temennisinde de bulundu.
Şiir ve müzik dinletisi “Sev Kardeşim” adlı şarkının yönetici, veli, konuklar, öğretmenler ve öğrencilerin de katılımıyla söylenmesiyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi