Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5.Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri, Kiraz Anaokulu öncülüğünde Şehit Birol Uysal Parkı’nda düzenlendi. Şenliğe Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, Garnizon Komutanı Serkan Şafak, Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Akarçelik ile daire amirleri katıldı.
Kirazlı miniklerin yaptıkları gösteriler velileri ve katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlendi ve bol bol alkış aldı.
Şenlik programında bir konuşma yapan Kiraz Anaokulu Müdürü Mahmut Altay okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı.
Altay, “0-6 yaş dönemi, çocuk eğitimi konusunda en önemli dönemdir. Beyin gelişiminin tamamlandığı, kişilik özelliklerinin oluştuğu bu kritik dönem eğitim açısından bir kırılma noktası niteliğindedir. Çocuklarımıza küçük yaşlarda eğitim vererek onları geleceğe hazırlamalıyız. Dört başı mamur odalar, kıyafetler, her defasında alınan kırılıp yenilenen oyuncaklar çocuklarımıza daha küçük yaşlardan itibaren çalışmadan bir şeyler elde edebileceği algısı oluşturmaktadır. Okul öncesi dönemde ahlaki ve insani değerlerin benimsenip öğretilebilmesi için de çok kritik bir dönemdir. Üreten bir toplum için çocuklarımıza bu yaşlarda basit görevler vererek, çalışarak kazanmanın asaletini ve mutluluğunu yaşamasına yardımcı olmalıyız” dedi.
“ÇOCUKLAR İLETİŞİMDE DİLSİZ BİREYLER HALİNE GELİYOR”
Mahmut Altay, akademik bilgi konusunda dörtnala yapılan yarışların neticesinde çocukların, teknolojinin yeline kapılan ahlak gelişimi açısından kör, sorumluluk duygusu açısından sağır, iletişim konusunda dilsiz bireyler haline geldiğini söyledi.
Altay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adeta güvercin yumurtasından akrep çıkmışçasına şaşırdığımız, tanıyamadığımız yavrularımızın mimarları önce anne ve babaları sonra ise öğretmenleridir. Bu ağır mesuliyet karşısında gelenek ve göreneklerimizden uzak kültürümüzden ve ahlaki değerlerden bir haber yetiştirdiğimiz yavrularımızın yitip gitmemesi için herkesin gerekli muhasebeyi yapması gerektiği kanaatindeyim.
Bizler anne ve babalar olarak çocuklarımızın kopuk tıkanık damarlarını tek tek kökteki ana kan damarına, şah damarına bağlamalıyız. Onların pıhtılaşmaya, kömürleşmeye bırakılmış kalplerini pırıl pırıl elmas yürekler ile değiştirerek, en eski kökten en yeni meyve yetiştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız.
Biraraya gelmiş olmamız hasebiyle sizlerle bir mutluluğumu da paylaşmak istiyorum. Bugün burada Kiraz’ın uzak köylerinden gelen okul öncesi eğitim almış öğrencilerimiz ile ilçe merkezinde eğitim gören öğrencilerimizin gösterilerini birlikte izleyeceğiz. İşte eğitimde fırsat eşitliği bu. Köydeki yavrumuzla ilçe merkezinde eğitim gören yavrumuza aynı eğitimi verdiğimiz zaman Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyet seviyesine ulaşmış olacağız. Bunun içinde çalışma şevkini çocuklarımıza aşılamak zorundayız. Köylerimizdeki çocuklara okul öncesi eğitim imkânı sağlayan, başta Kaymakamlığımız olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
Kiraz merkez ve köylerinden gelen minik öğrencilerin yapmış oldukları gösteriler ilgi ile izlendi. Program sonunda gösteri sunan öğrencilere günün anısına hediyeler verildi.
Editör: Haber Merkezi