Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'nde erkeklere yönelik cenaze hizmetleri kursu açıldı.18 Şubat'ta başlayan kursun 32 saat süreceği bildirildi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç'in ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin'in de katıldığı ilk derste, Müftü Bilgiç, Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne bu kursu açmasından dolayı teşekkür etti. Arduhanlı Camii görevlisi Abdullah Çoşkun tarafından verilecek kursta, hastanın ölüme hazırlanması, ölüm esnasında yapılacak işlemler, ölünün yıkanması, kefenlenmesi, cenaze namazı, cenaze merasimi, cenazenin kabre taşınması ve cenazenin hukuki ve idari işlemleri gibi konular anlatılacak. 13 kursiyerin katıldığı kursta, ailenin organ nakli konusunda bilgilendirilmesinin de sağlanması için bilgiler verileceği bildirildi.
Merkez müdürü Serdar Ergin de, kursu açmaktaki amaçlarının bu hizmeti verebilecek tam donanımlı, ehil görevliler yetiştirmek olduğunu belirtti. Ergin, aynı kursun 5 Mart tarihinde bayanlara yönelik olarak da başlayacağını, konuya ilgi duyan ve bu konuda eğitim almak isteyen bayanların bu tarihe kadar Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurabileceğini söyledi.
                
Editör: Haber Merkezi