Haber: Dilek Ayvalı

Erasmusdays 2018 etkinliği ile Erasmus+ yararlanıcılarının yanı sıra uluslararası hareketlilik ve Avrupa vatandaşlığı ile ilgili tüm paydaşların bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Tire’de, Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Projeleri hakkında farkındalık yaratmak ve Erasmus+ proje sonuçlarının paylaşılmasına yönelik olarak Tire Öğretmenevi bahçesinde proje tanıtım etkinlikleri yapıldı.

Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Çamlıca, Avrupa’ya açılan Kapılar adlı proje ile bilişim grubu 10 öğrenci ve 2 öğretmenin Almanya’da, Mobilya bölümünden 9 öğrenci ve 2 öğretmenin de Litvanya’ya gittiklerini kaydetti.

Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Öğretmeni Namık Çetin, Zeytinyağı Destinatörlüğü projesi ile 7 öğrenci 1 öğretmenden oluşan ekibin İtalya’da edindiği tecrübeleri aktardı.

Tire Halk eğitimi Merkezi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Neşet Coşkun, ‘yeteneklerim için engelsiz hayatı seçiyorum’ projesi ile toplamda 22 öğretmenin Konya, İtalya, Bosna Hersek, Polonya ve İtalya’da tecrübe edindiklerini kaydetti.

Tanıtım etkinliklerine her kesimden Erasmus+ yararlanıcısı projelerinin sonuçlarını ve etkinliklerini paylaşmaya davet edilerek proje sahibi her kurum kendi etkinliğini planlayabilecek.

Erasmus+ yararlanıcılarının, Erasmus+'ın potansiyel yararlanıcısı tüm hedef gruplarla (kamu, kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler, tüm vatandaşlar) birlikte deneyimlerini paylaşabilecekleri etkinlikler planlanacak.

Programa Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Tire Öğretmenevi Müdürü Ergül Eroğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi