Haber: Dilek Ayvalı

Kurtuluş Ortaokulu, başta Okul Müdürü Turhan Eke ile Anıtkabir ziyareti için Ankara’daydı.

Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan topluluk ilk olarak, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne gitti. Anadolu’da kurulan medeniyetleri tarihi eserlerle kavrayan öğrenciler başkenti Ankara Kalesi’ne çıkarak seyretti. Kaleden Anıtkabir’i gören öğrenciler çok mutlu oldu ve bir an önce Anıtkabir’e gitmek istedi.

DUYGULARIMIZ TARİFSİZDİ

Öğrencilerin ilk önce meclise gidip o ruhu yaşamaları gerektiğini kaydeden Okul Müdürü Turhan Eke, “Eski Meclis’e girdiklerinde duygulanan, ağlayan öğrencilerimiz oldu. Meclis odasında Atatürk kürsüde konuşuyordu sanki. Bir an önce Anıtkabir’e gitmek için can atıyorduk. Yaklaştıkça içimiz içimize sığmaz oldu. Aslanlı Yolun başında 13. Komutan Emekli Piyade Albay Muzaffer Taytak bizi karşıladı. Onunla yapacağımız gezinin özel olacağı belliydi. Askerlerin o duruşu bizi çok etkiledi. Komutanın ağzından çıkan her söz bizim için çok değerliydi. Bilmediğimiz birçok ayrıntıyı öğrendik. Aslanlı Yolu geçtiğimizde Anıtkabir’i gördük. Duygularımız tarifsizdi. Biraz sonra askerler bizi Mozoleye çiçek sunumu için sıraya soktular. Çiçek sunumunda askerler önde ardından öğretmen ve öğrenciler. O özel törene katılmak hepimizi çok duygulandırdı. Ata’mızın huzurunda olmaktan gurur duyduk. Bir kez daha onun yolunda yürüyeceğimize gönülden söz verdik” dedi.

YAKTIĞIN IŞIK BİZLER VAR OLDUKÇA SÖNMEYECEK

Müze bölümünü rehberler gözetiminde gezen topluluk, 13.Komutan Emekli Piyade Albay Muzaffer Taytak eşliğinde tüm devlet büyüklerinin ağırlandığı odada öğrenci ve öğretmenlere katılım belgelerini sundu. Okul Müdürü Turhan Eke anı defterine şunları yazdı, “Sevgili ATA’M, Tire Kurtuluş Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri olarak senin huzurunda olmak bizleri çok mutlu etti. Sizin çok sevdiğiniz “Küçük hanımlar, küçük beyler! sizinle gurur duyuyor. Gözlerinizdeki ışık pırıl pırıl yanıyor. Mutluluktan gözlerinin içi gülüyor. İlkelerinizin ışığında yol almaya devam ediyorlar. Onların size karşı olan sevgilerini görseydiniz eğer siz de çok mutlu olurdunuz. Öğrencilerimizden Ankara’ya ve Anıtkabir’e ilk kez gelenler var. Heyecanları görülmeye değer. Bu sevginin sonsuz olduğunu görmek biz öğretmenleri de mutlu ediyor. Bize verdiğiniz görevi yerine getirdiğimizi hissediyoruz. “Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim; bununla gönlüm rahat.” Diyorsunuz ya ATA’M! Emin ol yaktığın ışık bizler var oldukça sönmeyecek.”

Tire Kurtuluş Ortaokulu’nun gezisi Eskişehir gezisi ile devam etti. Eskişehir Balmumu Müzesi, Odun Pazarı, Mevlevi Külliyesi, Cam Müzesi, Lületaşı Müzesi, Porsuk Çayı’nın gezilmesinin ardından topluluk Tire’ye döndü.

Editör: Haber Merkezi