Salıncak Çocuk Spor Aktivite Merkezi Müdürü Özlem Aksakal, “ Yaklaşık 15 Yıllık eğitim hayatımda birçok yöntem teknik gördüm. Fakat bu duygularımı Rusya’da gözlem yapmak için gittiğim bir okul harekete geçirdi. Çocuklar çok geniş alanlarda spor ve aktivite ile eğitiliyorlar, yaratıcılıkları ve problem çözme becerileri gelişiyordu. Siz hiç anne baba diyerek Dünya’ya gelen bir çocuk gördünüz mü? Sürekli olarak düşündüğüm bir şey vardı. Bu çocuklar tüm gün küçücük evlerde, küçücük sınıflarda hareketsiz ya da minimum hareketle ne yapacaklardı ya da ne yapıyorlardı.  Bir bebeğin eli ile işaret edip oyuncağı istemesiyle tüm sorularıma cevap buldum çocuğun gelişimi için motor beceri( psikamotor) şarttı. Ve Salıncak Çocuk Spor aktivite merkezini kurmaya karar verdim.

Çocuklar önce doğar ve doğduğu andan itibaren Nöromotor becerileri gelişmeye başlar. Çocukların harekete ve oyuna ihtiyaçları vardır. Öğrenme biçimleri oyundur çünkü. İşimize çok inanarak başladık. Ve devam ediyoruz. Merkezimizde 18. 36 ay, 3,5 yaş, 6,12 yaş arasında çocuklarımız bulunmaktadır.

“ÖDEMİŞ’TE 2. ŞUBEMİZİ AÇTIK”

Salıncak Çocuk Spor aktivite merkezi olarak Karşıyaka’dan sonra Ödemiş’te de ikinci şubemizi açtık. Burada o kadar yetenekli ve başarılı çocuklarımız var ki? İyi ki gelmişiz diyorum. Salıncak Çocuk Spor aktivite merkezi olarak bizler çocuklarımıza Temel Jimnastik, hareket eğitimi, survivor hareketli İngilizce, yaratıcı drama, işitsel oyun, ritm hareket programı, akıl ve zekâ oyunları dikkat odaklama çalışmaları, nörümotor çalışmalar, Yarın günlük spor ve aktivite okulumuz bayby gruplarımız ve daha sayamadığımız birçok faaliyet ile Ödemiş’te çocuklarımıza katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızı ve vatanımızı çok seviyoruz. Sevgi ile yapılan her iş güzel olur bunu da çok iyi biliyoruz.

“MERKEZİMİZDE ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ DA VAR”

Özel çocuklara spor yaptırıp hayata bağlıyoruz. Birçok özel durumu olan çocuklarımızın bu durumları (hiperaktivit)  dikkat eksikliği, dürtüsel davranış bozuklukları, el göz koordinasyon eksikliği, dikkat ve denge sporları, zihinsel ve matematik sporları yaptırıyoruz. Ayrıca akran ilişkilerini, iletişim becerelierini düzenleyemeyen öğrencilerimizle özel çalışıyoruz.

Editör: Haber Merkezi