Yeni eğitim dönemi için yapılan tören de ilk olarak öğrenciler, aileler ve öğretmenlerin katılımıyla saygı duruşu , istiklal marşı söylemleri gerçekleşti. Ardından ilçe milli eğitim müdürü Cevdet Ünlü  günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.Cevdet Ünlü “Atatürk’ ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilmek ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilk öğretimde atılır. İlöğretim haftası; bu gerçeklerin konuşulduğu, ilköğretimin , okuma – yazma öğrenmenin kişiye topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır” dedi.Ardından Ödemiş kaymakamı Abdullah Dölek tarafından yine günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sıralandı.

 

Programın devamı süresinde Anafartalar İlk Öğretim okulun da eğitim gören Cemre ve Ceren Arslan adın da iki  “ ilköğretim haftası” adlı şiir okundu.  . Sonrasında Emekli Öğretmen Halil Gürsel tarafından yine günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması  ile program sunumu devam ederken ; Emekli Öğretmen Halil Gürsel  öğrencilerin ilk öğretim haftalarını kutlayarak öğretmenliğin nasıl kutsal bir meslek olduğundan uzun uzun bahsetti ve emeklilikten başlayarak görev yaptığı yıllarda öğretmenlik sıfatıyla ilgili bazı anılarından bahsetti.

 Program yine Anafartalar ilk öğretim okulu üçüncü sınıf öğrencilerinin gözlere hitap eden halk oyunları gösterisiyle devam etti. Kapanış konuşmalarının ardından program sona ererek 180 günlük eğitim öğretim yılı başlamış oldu.

 

Haber: Faruk ÇARK- Zülal KALABAS

 

Editör: Haber Merkezi