Haber: Dilek Ayvalı

Tire Melahat Aksoy İlkokulu 3-B sınıfı öğrenci velileri, öğretmenlerinin değiştirilmesine tepki göstererek okul binası önünde açıklama yaptı.

Öğrenci Velisi Makbule Keskin, birinci sınıftan bu yana eğitim veren sınıf öğretmeni Hediye Kartop’un bu sene başında izne ayrıldığını ve öğretmen değişikliği sürecinin başladığını ifade ederek, “Hediye özel nedenlerden dolayı bırakıp gitti. Onun yerine başka görevli öğretmen geldi. Bu öğretmeni çocuklarımız çok sevdiler. Bir sebepten dolayı şimdi başka bir öğretmen gelecekmiş ve bu öğretmen de yarıyıl tatiline kadar devam edecekmiş. Sonrasının ne olacağını bilmiyoruz. Çocuk oyuncağına döndü bu iş. Çocuklarımız okula gelmek istemiyorlar. Bu gün de okula gelmediler” dedi.

Öğrenci velisi Hatice Coşkun, “Yeni gelen öğretmenimiz dün aniden ayrılması gerektiğini söyledi. Çocuklar eve ağlayarak geldi. Yerine başka 15 günlük başka öğretmen gelecekmiş. O gidecekmiş başka bir öğretmen gelecekmiş. Biz bunu istemiyoruz. Biz düzenli kalıcı bir öğretmen istiyoruz. Çocuklarımız deneme tahtası değil” şeklinde konuştu.

Sınıf annesi Resmiye Güngör ise “Çocuklar çok ağladılar. Eve geldiler okula gitmek istemediklerini söylediler. Onlar ağladı biz ağladık. Üzüldük bu duruma. Hediye hanım gitti hepimizi sarstı. Bir hafta başka sınıflara dağılarak ders işlediler” dedi.

Editör: Haber Merkezi