HABER/YÜKSEL BALCI

Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sanayi sektörünün bir adım önünde olmak ve sanayi sektörüne yön verebilmek için çağın gerektirdiği teknolojiyi takip ediyor ve öğrencilerini de sanayi sektöründe aranan elemanlar olarak yetiştiriyor.

Ödemiş Sanayisinde Tarım makine sektöründe üretim yaparak, ülkemize ve diğer ülkelere pazarlayarak büyük bir sanayi olma yolunda ilerliyor. Yapılan makineler, Ege bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelere satış yapıyor. Ayrıca yaptıkları bu alet ve makineleri dünyanın birçok ülkesine satılıyor.

ÇELİKKALELİ “TESİSİMİZİN KURULMASI İLE OKUL VE SANAYİ ARASINDA GÜÇLÜ KÖPRÜLER KURULACAK”

Ödemiş Teknik ve Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli sanayi sektörün ihtiyaç duyduğu fırın boya tesisinin okula kurulması ile birlikte okul sanayi arasında güçlü köprüler kurulacağını söyledi. “Ayrıca öğrencilerimizin aldıkları bilgi ve beceriler sayesinde öğrencilerimiz sanayi sektöründe aranan kişiler olarak çalışabileceklerdir. Elektro Statik toz boya fırın ünitesi ödemişte bir ilk olup sanayi sektörünün hizmetine açılmıştır. Sektörle işbirliği içerisinde çalışmalarını yürüten okulumuz idaresi ve öğretmenleri sektörün ihtiyacı olan alanlarda kalifiye eleman yetiştirme gayreti içinde olacaklardır.  Sektörün ihtiyacı olan konulardaki yenilikçi eğitim teknolojilerini ve donatım malzemelerini okulumuza kazandırmada emeği geçen Okul Müdürümüz Mehmet Sıddık Kaya beye metal teknolojileri alan şefi Turgay Binici ve Sedat tuncuya da teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafında gönderilen ödenekle alınan Elektro Elektro Statik Fırın Boya Ünitesi ile sanayide çekilen sıkıntılar sona erdi. Ödemişli sanayiciler bu durumdan son derece mutlu.

Editör: Haber Merkezi