Haber: Gamze ONAN



Ödemiş Belediyesi, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde öğrencilere gerek eğitim sürecinde gerek ise tercih döneminde öğrencilerin yanında olan dershanelerin temsilcileri ile bir araya geldi.

Ödemiş Yıldız Kent Müzesi ve Arşivi’nde eğitimcilerle bir araya gelen Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, tercih süresi boyunca öğrencilere destek veren dershanelerin rehberlik eden öğretmenlere teşekkür belgesi verdi.

OKUL OLACAK DERSHANE YOK

Son zamanlarda gündemde olan ve dershaneleri yakından ilgilendiren dershanelerin kapatılıp yerine özel okul yapılması hakkındaki görüşler üzerine konuşan temsilciler ve Başkan Keskin, Ödemiş’te özel okula dönüştürülecek dershanenin olmadığını, okulların daha geniş alanlarda ve bahçeli olması gerektiğini belirttiler.

Belediye Başkanı Bekir Keskin şunları söyledi, “Şu anki dershanelerin fiziki olarak okul olamayacağı aşikâr. Çünkü bina şeklinde okul olmaz”

Bu konuda Başkan Keskin’e sunulan öneriler arasında Belediye önderliğinde bu dershanelerin devam edebileceği de vardı bu konu üzerine Başkan Keskin konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Eğer bu olayın bir örneği varsa ve bir proje sunulursa bunu tabii ki değerlendiririz. Ödemiş’te ne kadar öğrenci okursa o kadar sevinirim bunun için elimden geleni yaparım. Bizim kamulaştırdığımız alanlarda binalar var bunları da ele alırız ve değerlendiririz. Uygunluk taşıyorsa bunları da okul şekline çevirebiliriz. Dershanelerin gelirleri giderlerini karşıladığı takdir de bunun bize bir zararı olmaz fakat öyle olmadığı durumda sıkıntı olabilir” dedi.

Ayrıca Üniversite sınavlarının Ödemiş’te yapılması konusundaki görüşlerde tekrar gündeme geldi ve Başkan Keskin konun takipçisiyiz şeklinde açıklama yaptı. Konuşmaların ardından Dershanelerde görev yapan rehber öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi