Haber: Halil YÖRÜK


Sınav maratonları sona erdi. Binlerce öğrenci LYS ve SBS sonuçlarına göre, Yükseköğretim ve Orta öğretim kurumlarına yerleşecek. Yerel Güç Gazetesi olarak LYS ve SBS’ de Ödemiş’te hangi okullar başarılı olmuş sizler için araştırdık.

Okulların ortalama başarılarına göre açıklama yapan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, “Öncelikle belirtmek isterim ki ilçemiz olarak sınavlarda başarılıyız. İzmir ilçelerinde Ödemiş olarak ilk 10’a girmiş bulunmaktayız. Hedefimiz başarılarımızı daha da arttırmaktır. Bunun için zümrelerimiz, toplantılarımız sürekli olarak devam ediyor. Başarılarımızın devamı da gelecektir Şeklinde konuşan Ünlü, İlçe ve köy bazındaki okulların başarısını şöyle değerlendiriyor. LYS bazında, TM ve MF puan türüne göre Ödemiş Anadolu Öğretmen Lisesi, TS ve Dil Puan türünde Ödemiş Anadolu Lisesi başarı ortalaması en yüksek liselerimiz. SBS bazında değerlendirecek olursak, İlçe okulları içinde 50. Yıl İlk Öğretim okulu, Köy okulları içinde Şehit Er Süleyman Özdemir (Gereli) İlk Öğretim okulu, Özel okulları içinde Ödemiş Özel Dünya Koleji başarılı ortaokullarımız içinde yer alıyor. Bu başarılar LYS’ de TM, TS, MF puan türleri, SBS’ de ise OYP ortalamalarına göre şekilleniyor” dedi.

1600 ÖĞRENCİ SINAVA KATILDI

İlçe bazındaki değerlendirmelere göre Başarılı Liseler Anadolu Lisesi Grubunda, başarılı ortalaması düşük liseler ise Meslek Liseleri içinde yer alıyor. SBS Sınavlarına göre ilçe merkezi OYB zirvesinde özel ortaokul gurubu yer alıyor.

Ödemiş ve çevresinden 24 Mart 2013’te yapılan YGS’ye 3.000, 8 Haziran 2013 tarihinde yapılan SBS sınavına 1600 Öğrenci katılmıştı.

Editör: Haber Merkezi