Bayrakları bayrak yapan, üstün-deki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen var-sa vatandır…
Bahsetme bugün, dünün muci-zesinden,
İnsan utanır sonra, kendi se-sinden.
Ülkemizin kan ağladığı günler-de, yarın; Milli Bayramlarımızın en önemlisini, buruk kutlayacağız.
Son günlerde, Anadolu'nun garip hanelerine yine ateşler düştü. Askerlerimiz, Polisimiz şehit oluyor, sessiz sedasız ebediyete uğurlanı-yorlar. Acıyı hep garip, ama haysiyetli vatansever aileler yaşıyor. En son, Üç Mehmetçiğimize ağlarken, eşim sor-du; siyasilerin çocuklarından, yakınla-rından bu acıları yaşayan var mı? Diye. Hatırladığım kadarıyla, Başba-kan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeğeni şehitlik mertebesine erişmişti. O da, Babacan, adam gibi adam olduğun-dan belli ki, yeğeni için torpil yapıp, o talihsiz gencin, Ankara veya İstan-bul'da tüm siyasilerin çocukları için yaptıkları gibi bir eli yağda, bir eli balda askerlik yaptırmadığındandı.
Altından ne çıkacağını yakında göreceğimiz; halktan gizlenen “Çö-züm süreci” bahanesi ile askerimizin, polisimizin elini kolunu bağladılar. Şerefsiz, vatan haini bölücü terör örgütü PKK ve hempaları, mel'anet-lerini sürdürmeye devam ediyor. Gü-ya onlar da silâh bıraktılar. İnsanımız çok uzun zamandır, bu ne idüğü be-lirsiz bu durumla avutuluyor. Vatan ellerimizin altından kayıp gidiyor. Üze-rimize ölü toprağı serpilmiş halkımız müthiş bir umursamazlık içinde.
Güneydoğu ve Doğu Anado-lu'nun Van başta olmak üzere bazı illerini sanki PKK devleti yönetiyor. Televizyonlardan izliyorsunuz. Yü-reğim kan ağlıyor dostlar. 
Vatan Şairi Namık Kemal Diyor ki;
Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini.
Yok mudur kurtaracak baht-ı kara maderini?
Aziz Atatürk'ün Cevabı ne kadar anlamlıdır:
Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak, baht-ı kara maderini…
Saygıdeğer okurlarımın ve aziz Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramını kutlarım.
Not: Yazının girişindeki dört mısra, şair-yazar Mithat Cemal Kuntay'ındır.