Kent konseyinin yeni seçilen başkan ve yürütme kurulu üyelerinin ziyaretinden oldukça memnun olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı, kent konseyinin çalışmalarına, ürettikleri projelere her zaman destek olacaklarını ifade etti.
Kent Konseyleri kentin dinamiklerini harekete geçirir
Selçuk Kent Konseyi Başkanı Atay Tozlu ve yürütme kurulu üyelerinin ziyaretinden oldukça memnun olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Bakıcı; “ yeni dönem kent konseyi başkanımızı ve yürütme kurulu üyelerimizi öncelikle kutluyorum. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum. Kent konseyleri bulunduğu yerlerde önemli bir işleve sahiptir. Kent konseylerinin kurulma amacı kentin dinamiklerini harekete geçirmek ve kenti birçok yönden geliştirmektir. El birliğiyle kenti yönetmenin en demokratik yollarından biri de kent konseylerini harekete geçirmektir” dedi.
Önemli çalışmalara imza atacak
Kent konseylerinin de belediye başkanları, belediye meclisleri gibi yasal anlamda seçilen kuruluş olduğunu ifade eden Başkan Bakıcı; “Nüfusu 50 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde kent konseyinin kurulması zorunludur. Ancak biz kent konseylerinin ilçemiz açısından da önemli olduğunu biliyoruz. Selçuk Kent Konseyi ilçemizde önemli çalışmalara imza atacaktır. Ben belediye başkanı olarak kent konseyimizin üreteceği projelerden Selçuk Belediye Meclisi’nin istifade edeceğini, meclisin değerlendireceği bu konulardan da Selçuk halkının önemli ölçüde yarar sağlayacağı inancı içerisindeyim” dedi. Başkan Bakıcı bir önceki Kent Konseyi Başkan ve üyelerine de yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, kent için ortak akılla hareket edecek olan yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerine başarılar diledi.
Selçuk’un bu konseye ihtiyacı vardı
Selçuk’ta uzun yıllar sonra Başkan Bakıcı tarafından kurulmuş olan Selçuk Kent Konseyi demokratik anlamda ilçede önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını dile getiren Başkanı Atay Tozlu; “Selçuk’ta iki yıl önce kent konseyinin kurulmasını memnuniyetle karşıladım. Selçuk’un böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Bunu da Sayın başkan getirdi. Kendisine belediye başkanı olarak bir teşekkür borçluyuz. Kendisi bize üretilen her projede destek olacağını ifade etti. Bu bizim için bir güç kaynağıdır. Biz de kendimiz için Selçuk için, Selçuk halkı için üzerimize düşeni yapacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi