Haber: Dilek Ayvalı

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan tarafından imzalanan yeni dönem toplu iş sözleşmesi töreni, Tire Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirildi.

Programa CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, Belediye Meclis Üyesi Serhan Aydın, Kadın Danışma Merkezi Müdürü İpek Kendirci, CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç, DİSK İzmir İl Yöneticileri katıldı.

EMEĞİN KENTİ OLAN TİRE

Törende konuşan DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bizler toplu iş sözleşmelerine sadece idari mali ve sosyal hakların kazanımı olarak bakmıyoruz. Bizler bu toplu iş sözleşmesine, yıllardır taşeronda çalışan, bir çok sorunla boğuşan ve hakkı gasp edilen işçi kardeşlerimizin yazgısının değişmesi olarak bakıyoruz. Emeğin kenti olan Tire’de, emeğin hakkının alınmaya başlandığı, tüm iş kollarındaki işçi kardeşlerimizin hak arama mücadelelerine cesaret katacak bir sözleşme olarak bakıyoruz” dedi.

İşçilerimize ve belediyemize hayırlı uğurlu olsun

Daha sonra konuşan Tire Belediye Başkanı Atakan Duran, “Bugün Tire Belediyesi’nde tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün, hem belediye şirketinde çalışan işçilerimizin ilk defa sendikal haklara sahip olması açısından, hem de 2018 Nisan ayında devletin yapmış olduğu toplu iş sözleşme tarihi 2020’de bitecek olmasına rağmen, o tarihi beklemeden toplu iş sözleşmesine imza atan ilk belediye olmamız açısından tarihi bir gün olarak hafızalarda kalacaktır. Mutlu İnsanların yaşadığı Tire hayalimize bugün Tire Belediyesi Personel AŞ’de görev yapan arkadaşlarımızı ortak ediyoruz. Seçimlerden önce söz verdiğimiz üzere bugün personel A.Ş.’de çalışan işçi arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. İşçilerimize ve belediyemize hayırlı uğurlu olsun.”

SENDİKACILARI BELEDİYEYE SOKMAYACAK DEMİŞLERDİ

Her daim kendi imkânlarını iyi kullanan, planlı, programlı, adil ve şeffaf yönetim anlayışı içerisinde güçlü bir belediye hedeflediğini kaydeden Başkan Duran, “İşçinin, emekçinin hakkını vermeden, onların durumunu iyileştirmeden mutlu ve güçlü belediye olunmaz, olunamaz. İşte biz bu hedef doğrultusunda bugün işçimizin geleceğe umutla bakmasına sebep olacak başlangıç için büyük bir adım atıyoruz. Seçim öncesinde her meydanda ve belediye işçileri ile bir araya geldiğimde sendika sözü vermeme rağmen, bazı kesimler şahsım için sendikacıları belediyeye sokmayacak şeklinde algı yaratmaya kalkmışlardı. Bugün gerçekleştirilen bu tören bu sözleri boşa çıkarmıştır. Dönem dönem sosyal medyada sahte hesaplarla belli merkezden yönetilen kimselerce yine algı yaratılmaya çalışılıyor. Bugün önceki algıları nasıl yıktıysak, bundan sonra işçi, memur, müdür ve idare olarak yani büyük bir belediye ailesi olarak bu algıları yıkacağız ve bu algıyı oluşturmak isteyenlerle de adalet önüne hesaplaşacağız.”

O ŞİRKETE DE HİÇBİR BORCUMUZ KALMADI

2018 yılında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron firmada çalışan işçilerin, Tire Belediyesi iktisadi teşebbüsü olan Tire Belediyesi Personel A.Ş. kadrosuna geçirildiğini hatırlatan Başkan Duran, “O zamandan bu zamana kadar geçen sürede işçilerimize maaş haricinde hiçbir ek ödeme yapılmamış. Sosyal haklardan yararlanılmamış, devletin tanıdığı çocuk, aile yardımı gibi önemli ödemeler yerine getirilmemiş ama belediye şirketine Megane marka sıfır araç alınması unutulmamış. Bu araç alındığından bu yana kimler için nerelerde hangi amaçla kullanılmış bunu sizler de Tireliler de çok iyi biliyor. İşçinin, emekçinin hakkının verilmediği belediyemizde, şahsi işler için alınan ve borcu bulunan aracı aldığımız yere aynen iade ettik. O şirkete de hiçbir borcumuz kalmadı.”

DEVLETİN TANIDIĞI TÜM HAKLARI ALMAYA HAK KAZANDINIZ

“Bugünkü toplu iş sözleşmesi ile 2018 yılından bu yana alamadığınız tüm hakları almaya hak kazandınız” diyerek konuşan Başkan Duran şöyle devam etti, “Bugünkü iş sözleşmesi ile devletin tanıdığı tüm hakları almaya hak kazandınız. Bugünkü iş sözleşmesi ile maaşlarınızda artış sağlandı. Bugünkü iş sözleşmesinde daha birçok hakka sahip oldunuz ve emin olun daha da olacaksınız. Sizler belediyeyi sahiplendikçe, belediye işlerini kendi işinizi yapar gibi yaptığınız sürece kazanan sizler olacaksınız ve bizler de maaşınızı, mesainizi, ikramiyenizi ve hakkınızı, teriniz kurumadan hesaplarınıza yatırmış olacağız. Bizim için emek yüce bir değerdir. Emek için mücadele hakkınızdır. O yüzden bu mücadeleyi en iyi verecek olan Genel İş Sendikası ile bugün toplu iş sözleşmesine imza attık. Beni, iş ve emek mücadelenizde bir abiniz, bir kardeşiniz olarak görün. Belediyemizin mali durumu düzeldikçe işçilerimizin maaşlarını iyileştirme hususunda hedeflerimiz var. İnşallah mali durumumuz düzeldikçe bunları gerçekleştireceğiz. Bu tarihi günün işçilerimiz ve aileleri, belediyemiz ve sendika yetkilileri açısından hayırlı olmasını temenni ediyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Editör: Haber Merkezi