Selçuk Belediyesi katkılarıyla 26 Mart Pazar günü Barutçu Mahallesi’nde Yörük Etkinliği düzenlenecek. Selçuk Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Yörük kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlenecek olan etkinliğe tüm Selçuk halkı davetli.

Selçuk’un Barutçu Mahallesi’nde 26 Mart Pazar günü düzenlenecek Yörük etkinliği saat 13.00’de açılış konuşmalarıyla başlayacak. Zeybek ekibi gösterisi ve TRT Sanatçılarının konseriyle şenlenecek etkinlikte Yörük kültürünün vazgeçilmezi olan keşkek ikramı da yapılacak.

Barutçu Köy Meydanı’nda düzenlenecek etkinliğe Yörükler ’in yanı sıra tüm Selçuk halkını da davet eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Anadolu çok kültürlü ve çok zengin bir coğrafya. Selçuk da bu coğrafyanın önemli bir kesiti olarak karşımızda duruyor. Yörük kültürü Anadolu coğrafyasıyla, Türk milletiyle en fazla özdeşleşmiş kültürlerden biridir. Kültürlerimiz zenginliklerimizdir. Bu tür etkinliklerle kültürümüzü yaşatmaya amaçlıyoruz “ dedi. Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kültür ve Sanat evi eğitmenleriyle TRT Sanatçıları da etkinliğe renk katacak.

26 Mart Pazar Günü düzenlenecek olan Barutçu Yörük Etkinliği’ne katılmak isteyen vatandaşlar için Selçuk Belediyesi’nin önünden 11.00 – 18.00 saatleri arasında 30 dakika aralıklarla servis kalkacaktır. 

Editör: Haber Merkezi