HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Beydağ turizmini canlandıracak olan 26 kişilik tekne geçtiğimiz hafta İzmir körfezinde 45 Dakikalık deneme yüzüşü ile keşife alınmıştı. Bir süre CHP Lİ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk İzmir Körfezinde tekneyi kullanmıştı. Beydağ’a getirilen 550 bin lira İZKA destekli tekne baraj sularına teslim edildi.

Beydağ Belediye Başkanı “Vasfi Şentürk.” Gördüğünüz gibi su ürünlerine ait büyük teknemizi bugün suya indirdik. Baştan mutaba bir şeyler söylememiz gerekirse önce su ürünleri kooperatifi kurulmuştur. Bu anla belediyenin kendi başına mümkündür bölge turizmine bir şeyler kazandırması ve alternatif turizm oluşturması suyla veya baraj gölüyle beraber düşünmüştük. Fakat belli bir dönemden sonra su ürünleri kooperatifi sadece balıkçılıkla yetinmesin su ürünleri kooperatifini de buradaki turizme katalım ondan destek alalım hem ayrı bir kategoride ayrı bir uğraş olsun diye düşünürken İzmir kalkınma ajansına su ürünleri kooperatifi başkanı Mehmet Saydam ile birlikte İzmir Kalkınma Ajansına yaptığımız bu projede yüzen iskele ve aynı zamanda barajımıza yakışan bu teknenin projesini İzmir Kalkınma Ajansına geçirerek 550 bin lira değerinde hem yüzen iskele hem aynı zamanda tekneyi temin ettik Şuanda gördüğünüz gibi teknemizi suya indirdik buradaki amaç bölge turizmini canlandırmak sadece Beydağ ilçesi için değil Kirazı Ödemişi Tiresi bölgedeki yakın ilçedeki insanlarıda doğa su turizmiyle iç içe olsun suyla tanışsın insanlar bahar aylarında bölgemiz zaten çok güzelliklere kavuşuyor Onun içinde böyle bir şey düşündük ve şuandan itibarende top su ürünleri kooperatifinde.

Beydağ Barajı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam“ Beydağ’ın su ürünleri kooperatifi başkanı olarak öncelikle belediye başkanımız Sayın Vasfi Şentürk’e İzmir büyükşehir belediyesi başkanımız aziz Kocaoğlu’na teşekkürü borç biliriz. Çünkü tek başımıza kooperatif olarak üstesinden gelebileceğimiz bir proje değil bu onların destekleri sayesinde bu projeleri hayata geçirdik daha yapacak çok şeyimiz var burada altyapı olarak diğer sosyal donatılar, kafeterya restoran olarak aynı destekleri yine İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Beydağ belediye başkanımız Vasfi Şentürk’ten bekliyoruz ben emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Tekne Turlarımız 15-20 gün içinde başlayacak

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk Konuşmasına şöyle sürdürdü “Şimdi istişare içinde olduğumuz ehliyete sahip kaptan arkadaşımızla görüşmelerimiz devam etmekte çünkü hem bu tekneyi hemde içindeki insanlarımızı en güvenli bir şekilde gezdirmek dolaştırmak amaçlı hem iskelenin birazcık daha tadilat çalışmaları var tekne turumuzu Yaklaşık olarak 15-20 içinde kullanıma açılacak ücreti şu an belli değil bunu Belediye Meclisi toplantımızda görüşüp karar bağlayacağız.”

Editör: Haber Merkezi