HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan kura çekilimi törenine, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Ömer Albayrak, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, Derebebekler muhtarı Fikret Toktaş, Dereuzunler Mahallesi muhtarı Hasan Fırtına, Dabbey Muhtarı Adem Keskin, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı ve İnönü Mahallesi Muhtarı Nihat Savuran, Derebebekler ve Dereuzunyer mahallesi sakinleri katıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak yaptığı konuşmada, "5543 sayılı iskan kanunun 16. Maddesi kapsamında fiziksel yerleşim düzenlemesinde toplam 39 aile hak sahibi kabul edildi. Dabbey mevkisi eski su deposu alanına yapılacak 39 evin tamamlanmasıyla ev sahiplerimiz yeni evlerine kavuşacaklardır. Yerleşim için 8.6 hektarlık orman alanı hazine adına tescil edilmiş, Bakanlığımız adına tahsis edilmiştir. İmar planı ve parselasyon planı çevre ve şehircilik İl Müdürlüğümüzce yapılacak. Bu konu bakanlığımızca onaylanmıştır. Yerleşim alanında 44 adet konut, 1 adet Sosyal tesis, 1 adet dini tesis, 1 adet ticari alan parseli oluşturulmuştur" 
Noter huzurunda yapılan kura çekilimiyle 44 parselden 39 hak sahibi ailenin arsaları belirlendi.
ARSALARIN METRE KARESİ 5 TL
500, 600, 700 Metrekarelik arsalar için hak sahipleri metrekaresi 5 TL’den ödeme yapacaklardır. Arsa parasının yarısı peşin, kalanı 2 yılda ödenecektir. Konut sahipleri için çıkarılacak 77 Bin TL’lik kredinin ödenmesi evler bittikten 2 yıl sonra başlayacak ve 10 yıl ödemeli olacak.

Editör: Haber Merkezi