Ödemiş’te yapımı hızla devam eden doğalgaz iletim hattı için Ödemişli mimar, mühendis ve müteahhitlerle toplantı yapıldı.
Ödemiş Belediye hizmet binasında İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ilçede hizmet veren mimar, mühendis ve müteahhitlerde  katıldılar.  

Proje kapsamında kent merkezinde İzmir Gaz tarafından iletim boru hatlarının yapımı devam ederken, mevcut yapıların ve yeni yapılacak olan yapılarda doğal gaz iç tesisat sisteminin ne şekilde yapılacağı hakkında bilgi verildi.

Yeni yapılacak yapılarda doğalgazla ısınma için yetki belgeli firmalarca projeler hazırlanacak. Hazırlanan projeler, İzmir Gaz A.Ş. tarafından uygunluğu onaylanan projeler ruhsat dosyası ile birlikte belediyeye teslim edilecek. Mevcut yapılarda da talep doğrultusunda yetki belgeli kuruluşlar tarafından proje hazırlatılıp, İZGAZ onayı alınması gerekmektedir. Bu onaylı proje belediyeye iletilerek tadilat ruhsatlarının düzenlenmesi gerekiyor.
Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde İzmir Gaz yetkililerinin de bulunduğu bir toplantı daha organize edilecek. Doğalgazın abone işlemleri, alt yapı çalışmaları, iç tesisat projeleri gibi konularında bilgiler verilecek. 

Editör: Haber Merkezi