Nazif Harupçu

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kiraz ilçe teşkilatı, yerel seçimlerde 2 aday adayı ile yola çıktı.

Yeni dönemde yol arkadaşlarından mevcut Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ve İl Genel Meclis Üyesi Pilot Zeybek’in aday adayı olduğunu ifade eden CHP Kiraz ilçe Başkanı Sezai Kepçen şunları söyledi,

“Kiraz ve köylerine Büyükşehir yasası gereği tam bağlanmamasına rağmen, Meclis kararı ile hizmet etmeye başlandı. Eski Haliller yolu tabir edilen yolda, Büyükşehir’e bağlı olarak İzbeton A.Ş ilçemizde 80 kilometre üretim yolu yapacak. Bunun 20 kilometresi tamamlanmış bulunmakta. İlçemiz Haliller köyünde Cami inşaatı başta olmak üzere Belediye Başkanımız İsmet Korkmaz ve CHP İl başkanımız Ali Engin’in ayni ve proje yardımı ile her türlü desteği sağlamaktadırlar”

 

YENİ GARAJ, BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ İLE YAPILMAKTA

Kepçen, “Resmi protokol de yapılacak. Garaj ve çok amaçlı hizmet binası inşaatlarının büyük kısmı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Ziraat Bankası karşısında temeli kazılmakta. Garaj böylelikle daha düzenli hale gelecek. Hisar ve Ceritler köylerinin üretim yolları asfaltlama çalışmaları yapıldı. Suludere köyü asfaltlama çalışmaları yapılmakta” dedi.

 

Köylere Hizmet Götürme Birliğinden 2 milyon lira neden kesildi?

 

İl Genel Meclis Üyesi ve Kiraz İlçesi CHP Belediye Başkan aday adayı Pilot Zeybek yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “2013 yılında öncelikle Kiraz ilçesine 6 milyon 133 bin lira ödenekle köylere hizmet götürme birliği aracılığı ile hizmetler sürdürülmekte. 1 milyon 600 bin liraya spor salonu yapıldı, Futbol sahası suni çim işi ihale aşamasında. Ayrıca sağlık için 150 bin lira, Milli Eğitim için 300 bin lira ödenek ayırdık. Köylere Hizmet Götürme Birliğinden 2 milyon lira anlayamadığımız neden kesildi”

 

KÖYLERDE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Zeybek, “4 milyon liranın 2 milyon 800 bin lirası sadece 52 köyün parke taşı işlerine ayırdık. Taş döşenmeyen köy kalmasın diye. Çalışmalarımız devam etmekte. Mevcut 1 milyon 200 bin ilâ 1 milyon 500 bin lira arası para kaldı. 6 köyün içme sularında problem çıktı. Bu parada 400 bin lira tutuyor. Geri kalan 800 bin lira ile de menfezler yapılacak. 3-4 köprü programı devam edecek. Bunun yanı sıra Bakanlıklardan gelen paramızla Ören köyünde 5, Emenler ’de 2 kilometre birinci kat asfalt, Köydesle 45 kilometre de 2. Kat asfalt yaptık. Yenişehir köyünün içmece mahallesine hiç yapılmamış içme suyu projesine 350 bin lira ile su getiriyoruz. 500-600 bin lira para ile de geri kalan eksikleri tamamlayacağız. Programlanmış işlerimiz devam edecek.

Karaburç, Haliller, Avunduruk köylerinin kanalizasyon sistemleri olup, mevcut arıtma sistemi daha büyük tesis yapılarak BŞB bu köyleri bağlayacak.  Ören köyünde 1,5 – 2 yıldır şebeke suyu akmıyordu. İZ Su’nun malzeme desteği ile Kiraz Belediyesi boru değişimlerini yapacak.

Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile köylere çocuk oyuncak grubu kurulacak” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi