İzmir’in Selçuk ilçesinde Uluslararası Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu sonrasında gerçekleştirilen Havutlama Hayrına AK Parti Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Kerem Ali Sürekli de katıldı. Selçuk için birbirinden önemli müjdeler veren Kaya ve Sürekli; “ 2017 Selçuk’un yılı olacak” dediler.
Gelecek için kaynak
Havutlama Hayrı için Selçuk İstasyon Meydanı’nda AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli ile buluşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Uluslararası Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumu’nu değerlendirdi. Geleceğe kaynak oluşturacak; kendi alanında bir ilk oluşturacak bir sempozyum gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Bakıcı; “1. Uluslararası Selçuk Efes Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Sempozyumumuz sona erdi. Bugün üç günlük bir sempozyumun kapanışını gerçekleştirdik. Deve güreşleri Selçuk’ta 34 yıldır yapılıyor. Selçuk deve güreşlerinin Kırkpınar’ıdır. Biz bu köklü geleneği taçlandırmak için böyle bir sempozyum düzenledik. Bugün de bu sempozyum bitiminde vekillerimizin de katılımıyla havutlama hayrımızı yaptık. Ocak ayının üçüncü Pazarı da deve güreşlerimize devam edeceğiz” dedi. Başkan Bakıcı, sempozyuma katılan 10’u yabancı ülkeden 40 civarında akademisyenin bildirisinden oluşan ve bilimsel anlamda kaynak olacak bir kitabında basılacağı müjdesini verdi.
Vekillerin müjdeleri Havutlama Hayrı törenine damga vurdu
Havutlama Töreni için Selçuk’ta bulunan ve Selçuk için birbirinden önemli müjdeler veren vekiller Selçuk’un 2017 öncesi ve sonrası diye anılacağını belirttiler. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya 2017 yılının Selçuk’un yılı olacağını belirterek; İZBAN’dan teleferiğe, antik limandan hükûmet konağına Selçuk’un önümüzdeki yıl pek çok projeyle tanışacağını belirtti. Kaya;  “İZBAN Selçuk’un en önemli talebiydi. Sayın Bakanımızla attığımız temel hızlı bir şekilde ilerliyor. İlçemizin kurtuluş günü olan 8 Eylül 2017’de İZBAN’ı hemşehrilerimizin kullanımına açacağız. İZBAN Selçuk’un çehresini değiştirecek bir proje. Selçuk’un ayrımını İZBAN öncesi ve sonrası olarak göreceğiz. Selçuk’ta nüfus bu proje ile ciddi bir şekilde artacak” dedi.
Meydan Projesi… Teleferik…  Doğal Gaz
Selçuk’ta Teleferik Projesi’nin de ihalesine çıkıldığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya;  “Belediyemiz tarafından ihaleye çıkarılan meydan projesi ile birlikte teleferik projesi ihaleye çıkacak. Efes ve Meryem Ana’ya gelen turistlerimizi Selçuk’un içine çekmeye başlayacağız. Bu Selçuk’un esnafına da ciddi bir katkı sağlayacaktır” dedi.
Selçuk’un 2017 yılı içerisinde doğal gaz ile tanışacağını belirten Milletvekili Kaya; Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla İzmir Gaz’ın yapacağı çalışmalar sonucu Selçuk’un 2017 yılı içerisinde doğal gaz ile tanışacağını ifade etti.  
Kanal projemizin temeli de atılacak
Selçukla ilgili İZBAN, teleferik, doğal gaz müjdelerini veren Kaya, AK Parti’nin 35 projesinden biri olan Antik Liman Projesiyle ilgili de bazı etüt çalışmalarının yapıldığı belirten Kaya;   “Antik Liman sadece Selçuk ya da İzmir açısından değil; Türkiye açısından da önemli bir proje. Bu proje noktasında da artık taşkın etüt çalışmaları yapıldı ve bitirildi. Geçen hafta içerisinde de DSİ Bölge Müdürlüğü bir deneme çalışması yaptı. Onun da sonuçları gayet iyi. Proje tamamlanır tamamlanmaz Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından Kanal Projemiz’in temeli atılmış olacak” dedi.
İZBAN ve Belevi Yolu projeleri 180 Milyon
Kaya, 2017 Selçuk’ta hayata geçirilecek projelerin maliyeti yüksek projeler olduğunu belirterek; “Bu saydığımız projelerin hepsi 2017’nin Selçuk’un yılı olacağını gösteriyor. Gerçekten bu projeler maliyet açısından da bakıldığında çok büyük projeler Selçuk’la Tire’yi birbirine bağlayan Belevi Yolu da ihaleye çıktı. 70 milyonluk bir proje, İZBAN 110 milyonluk bir proje. Hükümet Konağı geliyor, adliye sarayı geliyor. Selçuk 2017’de gerçekten İzmir’in ve Türkiye’nin cazibe merkezi olma ehliyetini kazanacak” dedi.
Sürekli: Bütün engellemelere rağmen Hastane yapılacak
Selçuk için iki önemli müjde de AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’den geldi. ilçeye kazandırılacak milyonlarca lira tutarındaki eserlerle Selçuk'un kaderinin değişeceğinin altını çizen ve 2017 yılında Selçuk için yeni bir dönemin başlayacağını belirten Sürekli;  “Selçuk’a yeni bir hastane yapılmasıyla ilgili bazı engellemelerin olduğunu belirterek; “Bütün engellemelere rağmen bu hastane en kısa sürede bitecek. Başta belediye başkanımız ve ilçe başkanımız konuyu yakından takip ediyorlar. Hemşehrilerimiz merak etmesin; en kısa zamanda hastanemize kavuşacağız” dedi.
TOKİ de sırada
TOKİ ile ilgili bir yer arayışının da olduğunu belirten Sürekli; “Diğer bir konu da TOKİ. TOKİ ile de ilgili belediyemizin çalışmaları var. TOKİ de yer arayışı var. Belirli yerlerde bazı problemler çıktı. Belediye başkanımız tarafından alternatif yerler de değerlendiriliyor. TOKİ bölgemizde çok büyük hizmetler yapıyor. Yeter ki; yer üretilsin. Belediye başkanımız ilçe başkanımızla birlikte birkaç alternatif üretti. TOKİ Müjdesini de en kısa zamanda Selçuklular’a vereceğiz” dedi.
Kent merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden vekillere, Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile Selçuk AK Parti ilçe başkanı Sema Yeşilçimen de eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi