Haber: Dilek Ayvalı

Atatürk anıtının hemen ardındaki Amerikan Markasının logosu kentte tören alanı olarak kullanılan alanda bulunması nedeniyle de yapıldığı dönemde de Tire'deki STK'lardan tepki almıştı. 

Edinilen bilgilere göre Başkan Salih Atakan Duran, işletmenin belediyeye olan kira borçlarından dolayı hukuki sürecin hemen başlatılması talimatını vermişti. Süreç sonunda restoran icra yoluyla tahliye edildi.

Tire Belediye Başkanı Atakan Duran,”Her çelenk töreninde, Atatürk’ün manevi huzuruna çıktığımızda arkada bir Amerikan markasına ait logoyu görmek hepimizi üzüyordu. Önceki dönemde belediye tarafından Tire’nin merkezindeki bu mekan kiralanmış. Kira bedellerinin ödenmesi hususunda sıkıntılar olduğunu tespit ettik ve hukuki haklarımızı kullandık. Netice olarak mekanı tahliye ettik ve o logoyu oradan kaldırdık” dedi.

MEYDAN YAPILACAK

Cumhuriyet Meydanı’nındaki binanın yıkılacağını ve meydanın eski haline döndürüleceğini söyleyen Başkan Duran, “1950’li yıllarda olduğu gibi ilçemizin kalbindeki bu güzel noktayı yine parka dönüştüreceğiz. Bununla ilgili proje geliştiriyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi