Vatandaşlardan gelen talepleri dikkate aldıklarını ve bu talepleri en kısa zamanda yerine getirme gayretinde olduklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Amacımız halkımızın mağduriyetlerini önlemek ve onların daha iyi şartlarda yaşamalarını sürdürmelerini sağlamaktır” dedi.   

Selçuk Belediyesi Fen İşleri ekipleri Selçuk’un bir çok noktasında düzenlemeler yapıyor. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlara, mahallelere eşit hizmeti savunan ve çalışmaların bu doğrultuda yürütüldüğünün altını çizen Başkan Bakıcı; “Vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendiriyor ve insanımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz.” dedi. 

 “Arzumuz işbirliklerin artması”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Havutçulu Mahallesine yapılan basketbol sahasında çocukların aileleriyle birlikte güvenle spor yapmalarını sağlamak adına çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Bakıcı, söz konusu sahanın Selçuk Belediyesi Fen işleri ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışmalarının yapıldığı ve bu bölgede biriken yağmur sularının vatandaşların evlerine zarar vermemesi için etrafına duvar örüldüğünü belirtti.

Vatandaşların taleplerine büyük önem verdiklerine dikkat çeken  Başkan Bakıcı; “Her mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri bizim için önemlidir. Ayrıca belediye olarak kurumlarımızın katkılarını önemsiyoruz. Taş taş üstüne koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Doğru olanda, her kurumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesidir. Bizlerde her zaman her konuda kurumlarımızla işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz”diye konuştu.

“Yaşlılar ve engelliler önceliğimiz”

Hem merkez mahalle sakinlerinden hem de köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarındaki vatandaşlardan gelen taleplerin hızlı bir şekilde yerine getirilimesini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Fen işleri ekiplerimiz bir çok noktada çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan Pamucak sahilimizdeki çalışmalara devam eden ekiplerimiz, diğer yandan da mahalle sakinlerimizin  taleplerini yerine getiriyor. Özellikle Zafer Mahellemizde yürüme zorluğu çeken yaşlılarımızın evlerine rahat gidebilmeleri için tehlike oluşturan alanlara demir korkuluk yaptırdık. Merkezde öğrencilerimizin okullarına daha güvenli gitmelerini sağlamak için bütün yaya geçitleri yeniden düzenlenirken özellikle dörtyol ağızlarındaki rampalar da engelli yönetmeliklerine uygun hale getirildi” dedi.

Pamucak şenlenecek

Pamucak'taki  2.Etap çalışmalarının devam ettiğini de belirten Başkan Bakıcı; “Kahvaltı ve restoran olarak kullanılacak alana birde çocuklarımızın eğlenebileceği, oyun parkı oluşturmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu gibi düzenlemeler halkımızın denizle buluşmasını sağlayacak ve önemli bir ihtiyaca da cevap vermiş olacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi