Bu yazı dizisinde 24 saat içinde hangi organın hangi saate pozitif ve negatif olduğunu yazıyorum. Takibinin kolay olması açısından organlara göre değil 24 saat üzerinden saat saat yazmaya devam ediyorum.

Saat 05:00 – 07:00 Arası (Pozitif) / 07:00 – 09:00 Arası (Negatif) – Kalınbağırsak


Akciğer 05:00 itibari ile kendini dinlenmeye alırken kalınbağırsak aktif hale gelir.


Besinler tahmini incebağırsakta iki kalınbağırsakta ise yirmi saat kalırlar. İshal varsa incebağırsakta bir hazım sorunu var, kabızlık varsa katılaşma süresinde uzama var demektir. Ruhsal açıdan blokaj sebebi de hemen hemen aynıdır. İshalseniz korktuğunuz ya da hazmedemediğiniz bir şey, kabızsanız bırakmaya direndiğiniz bir şey var demektir.


Sabah saat 05:00 – 07:00 arası ılık su içerseniz veya kuru meyve yerseniz kalınbağırsağınızın zehirleri atmasına yardımcı olmuş olursunuz.


Saat 07:00 – 09:00 arası kalınbağırsak pozitiften negatif devreye geçerek kendini dinlemeye alır. 

İç organlarımızın pozitif ve negatif çalışma süreleri böyle. Şimdi kısaca bir üstünden geçeyim.


Mide pozitif çalışma saatinde ona gelen besinin değerinden çok besine yüklenen enerji ile ilgilenir ve bu dönemde yenilen / içilen her şey gün boyu sürecek ruh halinizi etkiler. Bu yüzden kim ne derse desin güne size ne iyi geliyorsa onu yiyerek / içerek başlayın. Dalak / pankreasın çalışma saatinde yapacağınız kahvaltı sizi yorar. Kalbin pozitif döneminde onu aşırı yağlı yemekler yiyerek yormayın. Açlığınızı giderecek kadar yemek yeterli olacaktır. İncebağırsak için mümkünse öğlen bir ve üç arası dinlenin, biraz kestirin mümkün değilse en azından ağır işlerinizi ileri bir saate taşıyın. Mesane saati olan öğleden sonra üç ile beş arası ballıbabadan hazırlayacağınız bir fincan çay ile ileride olası idrar yolu enfeksiyonlarını engelleyebilirsiniz. Refleksoloji masajı yaptırıyorsanız böbreklerin saatinde yaptırmanız daha fazla fayda sağlar. Dolaşım sisteminiz için akşam yediden sonra özellikle de yatmadan önce bir şey içmeyin hele ki sütü asla. Genel enerji toplama saatinde soğuğa karşı hassaslaşıyorsanız herhangi ruhsal ya da bedensel bir dengesizlik yaşıyor olabilirsiniz, dikkat. Gece 23:00 – 01:00 arası düzenli olarak uyananlar mutlaka safrakesesini ve karaciğerini kontrol ettirmeli ve geceleri yağlı yemekleri yemeyi bırakmalılar. Karaciğer için gece 01:00 ve 03:00 arası uykuda olmanız çok önemli çünkü bir tek o saatlerde yenileniyor. Özellikle sigara tiryakilerinin sıkça yaşadığı sabah gıcığı akciğerin sabah üçle beş arası çalışıp kendine ait olmayan her şeyi kirpik tüyler tarafından dışarı atması ile oluşuyor. Sabah beş ile yedi arası içeceğiniz bir bardak ılık su veya kuru meyve ile kalınbağırsağınızın zehirleri daha kolay atmasına yardımcı olursunuz.


Hangi iç organ olursa olsun onun dinlenme saatinde onu çalıştıracak, zorlayacak şeyleri yemek / içmekten kaçının. Yemeklerden sonra uyku hali, ağırlık, hazımsızlık çekiyorsanız yediğiniz / içtiğiniz şeyle enerjiniz uymuyordur bunu dikkate alın. Isırganotu kimi için kansere çare iken kimi için zehirlenme sebebidir, hatırlayın. Sürekli aynı saatte uyanıyorsanız o saatin organına bakıp mutlaka kontrol ettirin.


Organlarınızın çalışma ve dinlenme saatlerini bilir, onları dinlerseniz elbette kazançlı çıkan siz olacaksınız. Yaşınız kaç olursa olsun yaşlanmaz yaş alırsınız. Daha sağlıklı daha dinç daha üretken olursunuz.


Her şeyin ilacı sevgi. İnsan da her zaman sevdiğine özen gösterir üzerine titrer. Lütfen kendinizi seviniz, sevmeye önce içinizden başlayınız.


Sevgi ve huzurla kalın.