HABER: ERGÜN ÇELİK -HABER TİRE 

Torbalı merkezli özel bir firmaya ait vidanjör, bölgeden topladığı ve içeriğinde ne olduğu belirlenemeyen atıkları sıvıları Tire’ye dökerken yakalandı. 

Olay bugün saat 11.00 sıralarında Tire’nin Toki Mahallesi Gençlik Deresi Mevkii’nde meydana geldi. Özel bir firmaya ait Küçük Menderes Havzası’nda çalışan bir vidanjör, iddiaya göre deposunda bulunan atık sıvıları Tire’de boşaltırken yakalandı.

Vidanjörün boşaltım yaptığını fark eden bir vatandaş durumu hemen Tire Belediyesi Zabıta Ekiplerine ihbar etti. Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısa süre içerisinde döküm alanına gelerek vidanjörü suçüstünde yakaladı.

Zabıta ekipleri Jandarma, İZSU ve Çiftçi Malları Koruma ekiplerini de bölgeye çağırdı. Vidanjörü kullanan şahıs deposundaki atıkların kimyasal değil evsel atık olduğunu iddia etti. Zabıta ekipleri bunun üzerine vidanjördeki atık sıvıdan numune aldı.

Alınan numuneler tahlil için İl Çevre Müdürlüğü’ne gönderilecek. Edinilen bilgiye göre evsel atık da olsa bu şekilde kontrolsüz dökümün suç olduğu bu atıkların arıtma tesislerine veya atık bertaraf merkezlerine dökülmesi gerektiği öğrenildi.

Sıvı atık boşaltımı ile yer altı sularını kirletildiği için Tire Belediyesi Zabıta Ekiplerince kabahatler kanunları hükümlerine, Belediye Zabıta Yönetmeliğine ve 2872 çevre kanunu hükümlerine göre ceza uygulanmak üzere tut düzenlendi. İlgili cezai işlem sonucu ceza miktarını belediye encümeni belirleyecek. Atıktan alınan ve Çevre İl Müdürlüğüne gönderilen numuneden çıkan sonuca göre de bakanlık ceza uygulayacak.

Editör: Haber Merkezi