Yapılan açıklamada 23 Temmuz günü bir vatandaşın Ödemiş Emniyet Müdürlüğüne şikâyete bulunarak yaşadığı olayı anlatarak bazı kişiler tarafından dolandırıldığını belirterek şikâyetçi olduğu belirtildi.

N.B İsimli şahsı 20 Temmuz sabah saatlerinde arayan kendilerini Ekipler Amiri Uğur Hakkı Çalayan ve Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çalyan olduğunu belirten kişiler, N.B’nin kimlik bilgilerinin FETO terör örgütü eline geçtiğini ,bu örgütün mensuplarının tarafından adına 18 adet kredi kartı çıkarıldığını evinde bulunan ziynet eşyalarını toplayıp kapıya gelen kişiye teslim etmelerini söylemesi üzerine N.B isim şahıs kendisine ait 5,200 Euro,1000 Türk Lirası para 8 adet altın bilezik,4 adet yüzük,4 adet küpe,1adet ata altın ile 1 adet küpeyi bir poşet içinde hazır tutarak kapıya gelen şahsa teslim etti. Gelecek olan şahsa parolayı sormasını parolanın ”zaman” olduğunu belirten şahıslar N.B’ye ait banka hesabında bulunan parayı çeken şahsa ikinci bir parola verdiler. Şahsın kapısına gelen dolandırıcı şahsa parolanın “Özgür” olduğunu iletmesi üzerine 67.500 TL  alan dolandırıcılar ertesi günü hesapta kalan 21.850 TL’yi almak için kimlik bilgilerini çalan şahısların yakalandığını işlemlerin yapılması için bankadaki hesabı almalarının gerektiğini belirterek, şahsı tekrar dolandırdılar. İlgili kişilerin aramaması üzerine dolandırıldığını anlayan N.B Ödemiş Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunarak şikayetçi oldu. Olayla ilgili olarak soruşturma Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.

Olayla ilgili olarak Ödemiş Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya ;  “Polis yada savcı böyle bir olay için vatandaşlardan para talep etmez. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsunlar. Bu tür olaylardan nemalanmak istenen kişilere karşı dikkatli olsunlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi