HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ceylin Atik'in kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde cesedinin bulunmasıyla ilgili açılan davada, tutuklu sanıklar Serkan T. ve eşi Şükriye T.nin yargılanmalarına Ödemiş Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde 12. kez devam edildi.

Duruşmada Sinem Çeneli Yavaş Dinlendi

Ödemiş’te görülen davanın 12. Duruşmasında, tek tanık Sinem Çeneli Yavaş dinlendi. Bir önceki  davada öz babası Kemal Çelebi’nin    “Sanıkları sandığı taşırken gördü” iddialarının doğru olmadığını babası Çeneli’nin  yalan söylediğini ifade eden Tanık Sinem Çelebi Yavaş   “Öz babam Kemal Çelebi’nin bu duruşmanın bir öncesinde söylediği  benim  olay günü sanıkların sandığı taşıdığını gördüm şeklindeki ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Babamın anlattığı gibi her iki sanığı binada sandığı  taşırken görmedim” dedi.

Mahkeme  başkanının, “Babanız Niye  Böyle Bir şey yaptı?” şeklindeki sorusuna da cevap veren tanık Sinem Çeneli  Yavaş, eşinin  kendisine bu konuda  baskı uygulamasının söz  konusu olmadığını söyleyerek, “Eğer  böyle baskı diye bir şey olsaydı boşanır gene de gelir burada ifade verirdim. Sadece Ceylin’in dedesi  Mustafa  Atik bana daha önceden  “Ne  Biliyorsan Anlat Kızım“ demişti.  Bende keşke görseydim. Bende  gerçekleri  anlatsaydım. Burada sadece öz babam Kemal Çeneli benim adıma yalan beyanlarda bulunmuştur.” şeklinde ifadelerde bulunurken Mahkemeye Seg-Bis istemiyle cezaevinde bağlanan Sanıklardan Serkan Türkmen “Hakim Bey onlar beni  yakmaya çalışıyorlar” diye araya girdi.

Mahkemede Tek Tanık Sinem Çeneli Yavaş  “Öz Babamla ve Annemle Görüşmüyorum.”

Ödemiş’te Ceylin davasında dinlenen  tek  tanık Çelebi  ayrıca  babasıyla  böyle bir  yalan  ortaya  attığından beri  görüşmediğini de söyleyen Çelebi ifadesinin  devamında “Babam Kemal  Çelebi ile  “sandığı  gördüm” şeklindeki asılsız, ortaya  böyle  bir yalanı attığından beri görüşmüyorum. Ve konuşmuyorum. Ayrıca annemle de görüşmüyorum. Konuşmuyorum. Eşim de benim ailemle görüşmüyor.  Ayrıca  babamın  sanıklarla  hırsızlık meselesi  yüzünden mi  aralarının  bozuk olup olmadığını da tam bilmiyorum. Ancak tek  bildiğim   evde olan tazminat parası olan 125 bin liranın  yerini annem Şükriye  Türkmen’e söylemiş” şeklinde  ifadelerde  bulundu.

Serkan Türkmen, “Mahkemeye Gelmek İstiyorum”

Hakim’in  sorusu üzerine  söz alan  Seg bis  sistemiyle  bağlanan  sanıklardan Serkan  Türkmen “Ben  bu şekilde kendimi ifade edemiyorum. Ben mahkemeye gelerek dinlenmek istiyorum. Ayrıca olay günü  benim  eve  2-3 kez geldiğim ifadeleri tamamen  yalandır. Ve asılsızdır. Ben sadece 1 kez geldim. Evde mutfakta 15 dakika yemek yedim. Zaten o gün işlerim de çok yoğunda Ayrıca Şükriye’nin niye böyle bir şey  yaptığını da anlamıyorum. Cinayet ile en ufak bir bilgim yok. Polisler eve geldiklerinde benim  2. Telefonumu   aradılar. Baktıklarında böyle bir telefon ortaya çıkmadı. Aradığımızda bulamadık. Eşimle Cezaevinden Segbis  sistemiyle  sadece  1-2  dakika  konuştum.

Niye  böyle bir  olayı  yaptın?  şeklinde  sorduğumda  bana  “Bilmiyorum. Psikolojisinin bozuk olduğunu ifade etti” dedi.

Sanıklardan  Şükriye  Türkmen  de  Segbis sistemiyle cezaevinden bağlanarak “Bu olayı neden işlediğimi hala bilmiyorum. Olayı eşimle  birlikte işledik.  Bu cinayeti bana  Serkan  zorladı. Bunun da nedeni kendi  borçları  olduğu için  ailesinden para isteyeceğiz” şeklinde  konuştu.  “Ayrıca  halam  Raziye  Öner’in  bu  yaşanan  olayla  hiçbir ilgisi  yok” dedi.

Tek  tanığın  dinlendiği  duruşma,  mahkeme  heyetinin  sanıklarında talepleri  doğrultusunda   duruşmanın  11 / 01  / 2019  saat 14. 30’a ertelenmesine  karar  verdi.

Ödemiş’te  görülen  Ceylin  Davasının  duruşması sonrasında adliye  önünde, gazetecilere  açıklamalarda  bulunan  müşteki avukatı  Gürol  Uyan  uzun bir yargılama  süreci  yaşandığını dile getirdi. Avukat Uyan “İlk duruşma haricindeki diğer duruşmalar Segbis sistemiyle yapılmıştır. Sanıklar son savunmalarını mahkeme huzurunda yapmak istedikleri için nihayet duruşma aşaması 11 Ocak 2019 tarihe ertelenmiştir. Bir dahaki duruşma karar duruşmasıdır. Geçtiğimiz duruşmasında savcılık mutasında her iki sanığın birlikte iştirak halinde bu suçu işlediğini kendine savunamayacak durumdaki çocuğa karşı canavarca hisle, tasarlayarak işlediğini iddia ederek her ikisinininde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istemiştir. Bir sonraki duruşmada sanıkların en ağır şekilde cezalandırılacaklarına herhangibir indirim olmaksızın ağırlaştırılmış hapis cezasıyla cezalandırılacaklarını düşünüyoruz. Adaletin yerine geleceğine inancımız tamdır. İfadelerinde  bulundu.

Öldürülen 10 yaşındaki Ceylin Atik’in dedesi  Mustafa  Atik  “para isteseler keşke verseydim. Benim  torunumu öldürmeselerdi” Diyerek gazetecilere  açıklamalarda  bulunan dede  Mustafa Atik “Keşke benim çocuğumu öldürmeselerdi. Fidye isteselerdi ya da yardım et deselerdi. Ben yine ederdim, beni canlı canlı mezara koydular. Her zaman dediğim gibi ben Türk adaletine güveniyorum. Her ikisinin de ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılacaklarını biliyorum.” dedi.

Dede  Atik’ten  İdam  Çağrısı

Dede  Atik  idamın  gelmesini isteyerek “Ben sayın Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan yıllardır yalvardım bu idamı getirin. Hiç değilse bu çocuk katilleri bir daha türemesin, böyle bir şey yaparken düşünsünler ben idam edileceğim diye yüz yüzdük kuyruğuna geldik. Tamam onlar en ağır cezayı aldıkları zaman benim çocuğum geri gelmeyecek âmâ benim yaram yangınım biraz hafifleyecek, benin acım biraz hafifleyecek, ben Türk yargısına güveniyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi