Haber: Dilek Ayvalı

Son olarak 12 Aralık Perşembe gecesi 23.00 sıralarında üzerindeki eski yırtık kıyafetler ve ayağındaki yırtık terlikle evlerinin hayvan damına gittiğini söyleyerek çıkan 17 yaşındaki Birgül Baltacı’dan bir daha haber alamayan anne ve babası durumu hemen jandarmaya bildirerek kızlarının bulunmasını istemişti.

Yerelgüç Gazetesinin haberinin ardından Star Televizyonunda yayınlanan İnci Ertuğrul’un sunduğu Gerçeğin Peşinde adlı programa çıkan Baltacı ailesi sesini tüm Türkiye’ye duyurdu.

Gerçeğin Peşinde Programının tecrübeli Muhabiri Murat Sönmez derhal Kiraz’a gelerek konuyu araştırdı. Birgül Baltacı’yı kaçırdığı iddia edilen Eşref Aksakal’ın ailesi ile görüştü. Program devam ederken Muhabir Murat Sönmez’e Eşref Aksakal’ın avukatı Hıdır Dalkıran ulaştı. Murat Sönmez ile görüşen Avukat Dalkıran, görüşmenin ardından bugün Birgül Baltacı’yı Manisa Sarıgöl Jandarma Komutanlığı’na teslim etti. Jandarmada ifadesi alınan Birgül Baltacı ailesine teslim edildi. Birgül Baltacı’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan Birgül Baltacı’yı kaçırdığı iddia edilen Eşref Aksakal’a henüz ulaşılamadı.

Editör: Haber Merkezi