Doğduğumuz, büyüdüğümüz yaşadığımız şehir Ödemiş. Dolayısıyla sevdiğimiz ve hatta üzerine titrediğimiz. Bu şehir sevilmeyecek bir şehir değil! Ovası ayrı doğası ayrı bir güzel… Gelin görün ki her güzel şeyde olduğu gibi onun da kusurları var. Her şey dört dörtlük olmasa bile yinede güzeldir Ödemiş. İlçe diye gördüğüm birçok yerin yanında bir büyükşehir gibi heybetli duran ilçemiz için daha fazlasını istediğimizden midir bilinmez yerel yönetim anlamında zaman zaman sıkıntılar yaşıyor. 
Fırsat buldukça Ödemiş Belediye Meclis toplantılarını izlemeye çalışırım. Son iki toplantıyı da bizzat meclis toplantı salonunda takip etme fırsatı buldum. Ekranlardan izlediğim meclis toplantılarının birebir içinde olmak beni yerel sorumluluklarım adına daha bir heyecanlandırdı. Son meclis toplantısında gündeme gelen bir konu dikkatimi çekti. Çok küçük bir ayrıntıymış gibi görünen bir meseleyi bağımsız meclis üyesi Mustafa Ali Fırtına dile getirdi. Fırtına halkın sivrisineklerden rahatsızlığını dile getirdikten sonra konuya açıklamayı Belediye Başkanı sayın Bekir Keskin yaptı. Başkan Keskin sivrisinekle mücadele ilaçlamasının şehirdeki ipek böcekçiliğine zarar vermemesi amacıyla ilaçlamanın başladığını belirtti. Yani ipekböcekçiliği uğruna şehrin sivrisinekle dolması ihtimali göz ardı edildi. İpekböceği sektörünün üzerinde çok durulması karşısında ipekböceği sektörünü ve şehre katkısını araştırmaya karar verdim. Yaptığım araştırma sonucunda Ödemiş Belediyesi ve Kent Konseyi'nin desteğiyle Birgi, Konaklı, Ovakent, Beydağ ve diğer köylere de yayılan ipek böceği yetiştirme projesi ile bu sektörün bazı ev hanımlarının gelir kapısı haline getirilmesi planlanmış. Temel düşünce çok makul ve güzel. Ödemiş kent Konseyi’nin açıkladığı verilere göre bu uygulama sırasında 68 üreticiye toplam 54 bin TL dağıtılmış. Bu projede en çok geliri Beydağlı kadınlar almış. 16 bin 252 TL'lik gelir ile birinci olan Beydağ'ı Ödemiş ilçesi izlemiş. Ödemiş merkez ve köylerindeki kozalardan 8 bin 512 TL gelir elde edilmiş.” Genel olarak 68 üreticiye toplamda 54 bin TL. verilmesini daha da açarsak üretici başına ortalama 800,00 TL. kazanç elde edilmiş. Yani sekiz yüz lira (!) Başka bir dille 1 aylık brüt asgari ücret (!) Hem de genel toplamda. Ödemiş’i ve köylerini de içine alan bölgenin geliri ise hepi topu 8.152 TL, yazıyla yazıyorum sekiz bin yüz elli iki Türk Lirası. Bu kadar kazanç için 80.000 nüfuslu bir ilçenin sağlığını tehlike atmak ya da en azından rahatını bozmak hiç de aklıma yatmadı. Bu anlamda Bekir Bey’in açıklaması tam da “özrü kabahatinden büyük oldu” dedirten türden oldu. İlaçlama bu tür sineklerin yumurtlama dönemlerinde yapılması gerekirken bu 8.152 TL’lik kazanç düşünülerek ertelenmiştir. İpekböceklerinin korunması belki önem arz edebilir ancak şehir sakinlerinin yaşam alanı içinde börtü böcekle haşır neşir olması sanırım kimseyi mutlu etmiyordur. Ayrıca ipekböceklerine zarar vermeden de sivrisinek ve haşere ile mücadele yöntemleri olduğunu duydum, bu konuda herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığı ile ilgili Belediye tarafından bir bilgilendirme yapılmadı. Çok şükür bu sene havalar çok sıcak geçmiyor da sivrisinek şikayetleri çokça dile gelmiyor. Ancak bu uygulama devam ederse sayın Keskin bu seneki kadar şanslı olur mu bilinmez?
 
Not: Bu arada “yemekte” dizisi sebebiyle bazı müdürlerin apar topar toplanıp istişare yaptıkları ile ilgili çok net duyumlar aldım. Konu birilerini epey rahatsız etmiş anlaşılan. Ama özellikle rahatsız olanlara yazımın başlığını tekrar etmek isterim “kahve içmeye beklerim”,  malum daha yazacak ve konuşacak o kadar çok şey var ki…