10. Türkçe Olimpiyatları kapanışında Tayyip Erdoğan “Gurbette olup bu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bitsin artık bu hasret” diyerek Fethullah Gülen'i davet etti.(14 Haziran 2012) Bülent Arınç “Fethullah Hoca Efendi için 12 yıldır hakkında yapılmadık iftira kalmadı. Hep onu kötülediler.”(05 Haziran 2012) Bekir Bozdağ: Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz sevmezsiniz, devletin denetimi altında hizmet veriyor.”(25 Mart 2011) Hüseyin Çelik: “Cemaat devleti ele geçirmiş sözüne kargalar güler. İnsan kendisine ait olanı ele geçirir mi?”(20 Şubat 2012) Davutoğlu: “O başımızın üzerinde. TC'nin Dışişleri Bakanı olarak görevimiz Gülen okullarına katkıda bulunmaktır.” Melih Gökçek: “Dünyanın dört bir yanında açılan okullarda ülkemizi gururla temsil ediyorlar. Öğretmenlere, destek veren iş adamlarına, hepsinin üstünde hoşgörünün, barışın simgesi, değerli büyüğümüz bu işin mimarı Fethullah Gülen Hoca Efendiye de sonsuz teşekkür ediyor, Rabbim kendisine uzun ömür ve sıhhat versin, dualarını üzerimizden eksik etmesin, diyorum.” Abdullah Gül: “Türkiye’ye Türkçeye kültürümüze yapılan en büyük hizmettir bu.” Binali Yıldırım: “Türkçe sevginin dilidir. ‘Aç herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç’ diyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin dilidir." AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu: “İktidarda kalabilmek için cemaati kullandık, CHP'nin araştırma önergelerini de bilerek reddettik.” Rasim Ozan Kütahyalı: “Cemaat devlete sızıyor, devleti ele geçiriyor' diyen Ergenekonculara karşı cansiperane ve en etkili savaşanlardan biri ben oldum Hocam. Bunu çok iyi biliyorsunuz. Bana şu ana kadar yapılmış hakaretlerin çoğunluğu Hizmet'in haklarını savunmam sebebiyledir.”

Bunları söyleyenlerin hepsi şimdi Fethullah düşmanı. Hepsi de aldanmış. Biz hiç aldanmadık. Dün ne dediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. Eğilip bükülmüyoruz. CHP uyarıp “Bu ülkenin emniyet teşkilatına, hukuk sistemine, askerin içine sızıyor” dediğinde neredeydiniz?

Olay Tayyip-AKP propagandasına dönüştü. AKP’ye geçen kurtuluyor. 15 Temmuz Kurtuluş Savaşı’nı bile geçti. Boğaziçi Köprüsü “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” oldu. Kütahya Seramik’in yeni yatırımı fabrikanın adı “15 Temmuz Şehitleri Seramik Fabrikası” yapıldı. Samsun'un Terme ilçesinde bulunan Atatürk Hatıra Ormanının adı “15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” olarak değiştirildi.

15 Temmuzdan sonra herkesi kucaklayacaklarmış. Politikalarını değiştirmişler. Kimse kanmasın. Eskisinden daha kötü günler yaşayacağız. MHP’de muhalefet yok edildi. Bahçeli her konuşmasında hükümetin arkasında olduğunu söylüyor. OHAL adına sığınıp anormal uygulamalar başladı. Gitti Fetö, geldi diğer tarikatlar. Kılıçdaroğlu’na cenazede kurşun fırlatan, İstanbul’da bir hemşireye otobüste şort giydiği için tekme atan saldırgan savcılık sorgusunun ardından serbest. Saldırgan ifadesinde “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip vurdum” demiş. Başbakana göre saldırganın davranışlarında gariplik varmış. Cezadan kurtulacak ya, yolu yapılıyor. Herkes özgürce demokratik ortamda yaşıyor diyenlere güzel bir örnek. Önemle duyurulur. Bunlar bu hükümet öncesinde bunları yapabilirler miydi? Şimdi neden çekinceleri yok. Kimlerden cesaret alıyorlar, acaba?

Bunlar Atatürk’ü, cumhuriyeti sevmezler, Bakmayın şimdi Atatürkçü gibi göründüklerine. Yalan, aldatmaca. Atatürk’e sarılsalar meclisten onarım bahanesi ile halı dokuma resmini kaldırırlar mıydı? Kaldırma gerekçesi "etki altında kalmadan daha demokratik karar almak için"miş. Hey be Atam, ne büyükmüşsün. Bir fotoğrafın bile adamları etkileyebiliyor. Aslında resminin kaldırılmasına gerek yok. Yaptıkları ve yapamadıklarından dolayı etkilenmedikleri çok açık. Keşke etkilenseler.

Hem Atatürk demeye başladılar, hem de Anıtkabir’e dalga geçer gibi çocuk parkı yaptılar. Beyler, çocuklar Anıtkabir’e eğlenmeye değil ziyarete gelirler. Bunu bile anlayacak kafa yapınız yok. Bu eşyalar konurken Genel Kurmay’dan izin alındı mı? Anıtkabir Komutanlığı neden görür görmez yıkmadı? Genel Kurmay Belediye Başkanı’ndan çekinir hale geldiyse çok yazık. Olayı şiddetle kınıyorum. En vahimi milli eğitim. Okullardan Fetöcü diye öğretmenler atılıyor. Bunların içinde Atatürkçüler de var. Yine çıkarılan yasa ile 4 yılını dolduran Atatürkçü öğretmenlere okul müdürlerince kendilerine atanmaları için okul aramaları isteniyor. Yerlerine hazır olan kendi adamları yerleştirilecek. Durmadan İmam Hatip okulları açılıyor. Atatürk, İsmet Paşa, 19 Mayıs, 4 Eylül gibi statların adları Arena oldu.(Bu arada Tire’de yeni yapılan stadın adının Tire Arena değil TİRE ATATÜRK STADI olmasını Belediye Başkanımızdan rica ediyorum.) Osmanlı hayranlığı giderek artıyor. Bayrak satanları tutuklayanlar şimdi meydanlarda ellerinde bayraklarla coşuyor. Bundan 3 yıl öncesine kadar AKP mitinglerinde Türk bayrağı var mıydı? Meclis başkanı İsmail Kahraman’ın Atatürk düşmanlığını görüyorsunuz. Meclise II. Abdülhamit’in resmi asılıp hafta düzenleniyor. Rize’de Atatürk heykeli yerine çay bardağı konmak isteniyor.

Resmen sivil darbe başladı. Kısacası AKP Fethullah’ın yapmak istediklerini fazlası ile yapıyor. Değişen bir şey yok. Saygılarımla, hoşça kalın.